1 suurem lillkapsas
3 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
360 ml tomatikastet (nn Marinara kaste) või tomati-paprikahoidist (nt ajvar)
4 sl riivitud parmesani juustu
1 terve Mozzarella juustu pall
peotäis basiilikulehti
Kuumuta ahi 210 °C.
Lõika lillkapsas 2,5 cm paksusteks steikideks. Laota ahjupannile, pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta umbes 35 minutit, kuni lillkapsas on pehme ja kenasti kuldne, pööra poole küpsetamise ajal ümber.
Võta ahjust välja, tõsta igale lillkapsasteigile tomatikastet. Puista peale ribadeks rebitud mozzarella ning pool parmesanist. Küpseta grillrežiimi all umbes 3 minutit, kuni juust on kenasti sulanud.
Puista peale ülejäänud parmesan ning värske basiilik, veidi tšillihelbeid ja serveeri.
Retsept siit. Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Ilse Metsamaa ja Pille Petersoo.
Minule ja mehele ning esiklapsele (10) meeldis väga, kaks nooremat (8 ja 6) väga sillas ei olnud :) Kasutasin Salvesti vahemere ürtidega tomatikastet.
Väga maitsev sai, mina tegin selle kastmega https://nami-nami.ee/retsept/4075/ajvar?fbclid=IwAR07qkwQ2zDK16izFdIP82zM65YXFD6anQV9tO1olSUuOLw-OlHTlvPEeVw
Tahaks teha midagi huvitavat? Lillkapsasteigid parmesaniga mitte ainult ei näe head välja, vaid ka maitsevad suurepäraselt ;)
Superhead! Eriti, kui oled e-poest meeltesegaduses tellinud nii palju lillkapsast, et sulle tuuakse neid korraga tervelt neli tk :D
Minu lemmikud! Ja liha polegi vaja, vôib taimetoitlaseks hakata küll!
Lillkapsasteigid parmesaniga
Tuntud itaaliapäraste roogade "kana parmesaniga" ja "baklažaan e. pommu parmesaniga" lillkapsaga versioon.