Sojaoa-hernesalat

Rõõmsalt roheline salat kevadisele lauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g külmutatud puhastatud sojaube (edamame)

500 g külmutatud rohelisi herneid

peotäis värsket tilli

Salatikaste:

4 sl oliiviõli

2,5 sl šerriäädikat või valge veini äädikat

2,5 tl terasinepit

2 tl vedelat mett või vahtrasiirupit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga, lisa herned-oad ja keeda 3-4 minutit, kuni oad on pehmed. Nõruta, siis jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti. 

Valmista salatikaste. Sega kõik ained omavahel, sega ubade ja hernestega. Lase veidi maitsestuda, siis sega juurde hakitud till. 

Serveeri.

Nipid ja soovitused:

Allikas: BBC Good Food, pildid tegi Nami-Nami perenaine Pille Petersoo ja fotograaf Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 21.04.2019 20:24

Väga värske ja maitsev!

Kybarsepp
postitatud 05.03.2021 16:18

Väga maitsev.