Valge Negroni

Suvisem versioon klassikalisest Negronist.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

20 ml džinni

20 ml Suze aperitiivi

20 ml Dolin Blanc vermutit

3 tilka apelsinibitterit

Garneering:

sidruni- või apelsinikooreriba

Valmistamine

Täida segamisklaas jääga, lisa džinn, Suze, vermut ja bitterid. Sega kõrrega umbes 15 sekundit, kuni jook on hästi jahutatud, siis kurna läbi sõela jääkuubikutega täidetud old-fashioned klaasi. 

Garneeri sidruni- või apelsinikooreribaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Suze on Prantsuse kibe aperitiiv, mis on valmistatud kollasest emajuurest. Jook jõudis turule 1889, kuigi seda oli valmistatud juba enne seda. 
  • Kollast emajuurt on sajandeid peetud seedesüsteemi toniseerijaks. 
  • Pablo Picasso jäädvustas Suze-pudeli oma 1912. a. kollaažil Verre et bouteille de Suze. 
  • Kasuta tsitruselist džinni (nt Hat Trick Botanical Gin, Rutte Dry Gin, Beefeater vm)

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR