Seesami-küüslauguseened

Hiinapärane seeneroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

2 sl röstitud seesami õli

450 g väikseid valgeid šampinjone

2 sl mirinit ehk magusat riisiveini

2 sl sojakastet

1 sl mett

1 sl hakitud küüslauku

1 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Sulata või suurel pannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa 1 sl seesamiõli ning seened. Prae seeni aeg-ajalt segades 8-10 minutit. 

Sega juurde hakitud küüslauk, seesamiseemned, mirin, sojakaste ja mesi. Prae segades veel 3-5 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 15.04.2019 14:18

Minu arust olid täitsa toredad! Kui suurem hiinapärane sööming, siis teeks vabalt uuesti. Meeldis, et polnud paksendamiseks tärklist kasutatud.