Creamed corn

USA lõunaosariikide lemmik, mis sobib hästi ka tex-mex lauale. Algselt on 'creamed corn' pärit indiaanlaste köögist. Siin on lihtsale roale lisatud tšillit ja koriandrit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

340 g konservitud maisi

1 küüslauguküüs

1 sl võid

0,25 tl tšillihelbeid

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 laimi

väike kimp koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta mais sõelal. Koori küüslauk ja haki peeneks. 

Kuumuta potis või, lisa küüslauk ja tšillihelbed ja prae läbi. Lisa rõõsk koor ja mais ning kuumuta tasasel tulel u 10 minutit. 

Pese laim sooja vee all, siis riivi koor. Haki koriandrilehed. 

Kalla pool maisist kannmikserisse ja püreesta. Lisa potti ülejäänud maisi hulka, lisa laimikoor ja koriander. Maitsesta soola-pipraga. 

Loe veel:

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR