4 dl vahukoort või kohvikoort
paar tüümianioksa
riivitud muskaatpähklit
vormi määrimiseks võid
1 kg kaaluv keegelkõrvits
soola ja musta pipart
50 g riivitud parmesani juustu või muud kõvemat juustu (Saare Old, Valio Forte)
Pane rõõsk koor, loorber, tüümian, küüslauk ja u 0,25 tl riivitud muskaati väikesesse potti. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja lase rõõsal koorel u 10 minutit tõmmata.
Kuumuta ahi 180 °C.
Koori keegelkõrvits, lõika pikuti pooleks ja uurista välja seemned ja säsi. Aseta kõrvitsapoolik lõikelauale ja lõika terava noaga õhukesteks viiludeks.
Määri ahjuvorm võiga. Tõsta kõrvitsaviilud vormi, kihtide vahele soola-pipart lisades. Suru kokku, siis kalla peale maitsestatud rõõsk koor (sh tüümianioksad ja loorberilehed).
Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Eemalda kaas/foolium, suru kõrvitsaviilud allapoole ning puista peale riivjuust. Küpseta veel u 20-30 minutit, kuni kõrvits on pehme ja roog pealt kuldne.
Lase roal enne serveerimist kümmekond minutit rahuneda.
Keegelkõrvitsavorm
Muskaadi ja loorberiga maitsestatud rõõsas koores küpsetatud keegelkõrvitsaliistakad sobivad hästi nii rohelise salatiga kui ka lisandiks mõne liharoa juurde. Lihtne teha, aga välja näeb uhke!