Keegelkõrvits kikerherneste ja võiubadega

Mõnusalt maitseküllane köögiviljahautis.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 punast sibulat

1 väiksem keegelkõrvits

1 saledam porru

1 sl oliiviõli

2 tl suitsupaprikat või tavalist paprikat

400 g purustatud tomateid + vett

400 g purk kikerherneid

400 g purk võiube

100 g värsket spinatit või ruutlehikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibul, lõika sektoriteks. Koori keegelkõrvits, lõika pikuti pooleks, eemalda säsi ja seemned ning lõika kõrvits 2 cm tükkideks. Lõika porru kerge nurga all viiludeks.

Kuumuta õli suurel kõrgete servadega pannil. Lisa sibul, porru ja kõrvitsatükid. Maitsesta kergelt soolaga, siis prae segades umbes 10 minutit.

Lisa paprikapulber, sega läbi.  Lisa purustatud tomatid ning tomatikonservipurgitäis ehk umbes 400 ml vett (sedasi saad ka purgist kõik tomatisegu kätte!).  Nüüd lase roal 15-20 minutit podiseda, kuni kõrvits on pehme.

Loputa ja kurna võioad ning kikerherned, lisa koos pestud spinatilehtedega pannile. Sega läbi, kuumuta umbes 5 minutit. Timmi maitse soola-pipraga parajaks ja serveeri.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.04.2019 16:42

Lihtne ja toekas köögiviljahautis.