Pannil praetud selleristeigid karulauguvõiga

Põnev vegetaarne roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem juurseller

50 g ghee'd e. selitatud võid või tavalist võid

soola ja musta pipart

1 tüümianioks

Karulauguvõi:

250 g toasooja pehmet võid

40-50 g värsket karulauku

näpuotsaga soola

Valmistamine

Koori seller, lõika sellest neli 1 cm paksust viilu. Maitsesta soola-pipraga.

Sulata pannil (selitatud) või tasasel tulel. Lisa tüümianioks ja selleriviilud ning prae tasasel tulel 20-30 minutit, selleriviile umbes iga 5 minuti taga ringi pöörates.

Selleristeigid on valmis, kui väikese terava noaga torgates köögivili täiesti pehme tundub ja steik väljastpoolt kenasti kuldne on.

Karulauguvõi jaoks haki karulaugulehed hästi peeneks, sega toasooja võiga, maitsesta kergelt soolaga. Pane väikesesse klaaspurgi ja purgiga külmkappi või vormi silindriks ja keera toidukilese.

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta Gourmet Club’i toodet “Saaremaa vöi karulauguga”

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.04.2019 15:49

Linnalegendi järgi meenutab selleristeik natuke praetud valge kala fileed. Ma 100% veendunud pole, aga väga maitsev on kindlasti.

Piret Lai-Neubacher
postitatud 06.05.2019 12:12

Karulauku pole võtta, aga need selleristeigid proovin küll ära! Nii isuäratavad!