500 g sea kõhutükk või küljetükk
2 tl soola
1-2 tl Hiina viievürtsisegu
Aseta sealiha suurde potti, kamar allpool. Täida pott keeva veega. Aja keema, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 5 minutit (vahtu koorida pole vaja).
Tõsta liha potist välja, jahuta külma voolava vee all. Kui liha on jahtunud, patsuta see köögipaberiga kuivaks. Tee terava noaga kamara sisse diagonaalselt risti-rästi joonestik. Lõika läbi vaid kamar, rasv ja liha jäta terveks!
Kuivata kamar veelkord köögipaberiga, hõõru soolaga. Hõõru liha alumine pool ja küljed (ehk v.a. kamar) sisse viievürtsiseguga.
Kuumuta ahi 130 C. Aseta ahjupannile röstimisrest, sellele liha, kamar ülalpool. Küpseta ahjus 1,5 tundi.
Tõsta kuumust 230 C ning küpseta veel 35-45 minutit või kuni kamar on üleni kuldpruun ja krõbe (lase kamara peale sõrmega nipsu, siis saad aru, kas kamar on juba krõbe või mitte. Kui heli on kume nagu hästi küpsenud krõbeda koorikuga leival, on kamar küps).
Tõsta liha ahjust välja ja lase 15 minutit puhata. Pööra lõikelaual ümber, nii et kamar jääb allapoole, ning lõika terava noa või lihakirve abil viiludeks.
Serveeri.
Retsept on Jeremy Pangi raamatust "Lihtne Hiina köögi kursus". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Krõbe seakõht
Põnev ja kindel viis krõbeda kamaraga lihatüki saavutamiseks.