Praetud šiitake seened

Lihtne viis värskete šiitake-seente valmistamiseks. Paku nt riisi, hirsi või kinoaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10 värsket šiitake seent

2 sl hakitud värsket maitserohelist -

salveid või majoraani või tüümiani

2 sl seesamiõli

2 hakitud küüslauguküünt

0,8 dl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pühi seened puhtaks, lõika ära puine jalg. Lõika seened viiludeks. 

Kuumuta õli keskmiselt tugeval kuumusel, lisa seened. Prae aeg-ajalt segades 8-10 minutit, kuni seened on kergelt pruunistunud. 

Sega juurde küüslauk, prae 2 minutit. Sega juurde hakitud maitseroheline, maitsesta soola-pipraga.

Sega juurde hakitud petersell ja serveeri. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR