Lihtne viis värskete šiitake-seente valmistamiseks. Paku nt riisi, hirsi või kinoaga.
10 värsket šiitake seent
2 sl hakitud värsket maitserohelist -
salveid või majoraani või tüümiani
2 sl seesamiõli
2 hakitud küüslauguküünt
0,8 dl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Pühi seened puhtaks, lõika ära puine jalg. Lõika seened viiludeks.
Kuumuta õli keskmiselt tugeval kuumusel, lisa seened. Prae aeg-ajalt segades 8-10 minutit, kuni seened on kergelt pruunistunud.
Sega juurde küüslauk, prae 2 minutit. Sega juurde hakitud maitseroheline, maitsesta soola-pipraga.
Sega juurde hakitud petersell ja serveeri.
Retsept siit.
Praetud šiitake seened
Lihtne viis värskete šiitake-seente valmistamiseks. Paku nt riisi, hirsi või kinoaga.