Artišokid parmesani-piprajogurtiga

Parmesani asemel võib dipikastmes kasutada ka Pecorinot või isegi fetajuustu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl peenelt riivitud sidrunikoort

3 sl värsket sidrunimahla

4 suurt värsket artišokki

1,2 dl peenelt riivitud parmesani juustu

1,2 dl maitsestamata jogurtit

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane metallist aurutussõel suurde potti, kalla potti 5 cm vett. Lisa 2 sl sidrunimahla ja kuumuta keemiseni. 

Valmista ette artišokid. Selleks lõika ära varred, samuti u 2,5 cm otsast. Nendelt õielehtedelt, mis alles jäävad, lõika otsad ära. Pane potti asetatud aurutussõelale. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 30-40 minutit või kuni artišokid noaga torkides küpsed tunduvad. 

Sega Parmesan, jogurt, oliiviõli, sidrunikoor, 1 sl sidrunimahla ja 3 sl vett kannmikseris ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri artišokke jogurtidipiga.

Loe veel:

Allikas: BonAppetit.com

LISA KOMMENTAAR