1930ndate stiilis kiluvõileib

Retsepti "Muna ja kilu võileivad" leidis Nami-Nami perenaine Pille Petersoo oma mehe vanaema retseptivihikust, mis kirja pandud 1934. aastal toiduvalmistamiskursusel Lelles Raplamaal.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu praetud leiba

3 keedetud muna

6 vürtsikilufileed

toasooja pehmet võid

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort või hapukoort

soola ja musta pipart

sinepit

äädikat

suhkrut

Valmistamine

Lõika rukkileivaviiludest ümmargused rattad, prae võis või rasvas.

Lõika keedetud munad risti pooleks, munakollane uurista välja ja aja läbi sõela. Sega juurde vahustatud või ja maitseained. Täida munapoolikud saadud seguga ning aseta munapoolikud praetud leivakettale, lõikepind allpool. 

Risti üle munapooliku aseta vürtsikilufilee. Kaunista vahu- või hapukoorega, millele on lisatud maitseaineid. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.10.2019 09:21

Olen aastate jooksul läbi viinud päris mitu toiduõpituba esimese vabariigi aegsete retseptivihikute ja kokaraamatute põhjal ja need kiluvõileivad on alati menüüs olnud. ALATI on need kõigile meeldinud - see täidetud pahupidi munapoolik, krõbe leib, mädarõikaga maitsestatud hapu- või vahukooremüts - kõik kokku on ääretult põnev versioon kiluvõileivast. Mässamist on, aga pidulauale sobib imeliselt!

Merx
postitatud 16.11.2019 12:28

Kui ilusad!!!

Rait Kukk
postitatud 25.02.2020 15:28

Ilusad ümmargused!

Katrin G.
postitatud 24.02.2022 18:40

Tegin EV 104. aastapäeva lauale: