6 viilu praetud leiba
3 keedetud muna
6 vürtsikilufileed
toasooja pehmet võid
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort või hapukoort
soola ja musta pipart
Lõika rukkileivaviiludest ümmargused rattad, prae võis või rasvas.
Lõika keedetud munad risti pooleks, munakollane uurista välja ja aja läbi sõela. Sega juurde vahustatud või ja maitseained. Täida munapoolikud saadud seguga ning aseta munapoolikud praetud leivakettale, lõikepind allpool.
Risti üle munapooliku aseta vürtsikilufilee. Kaunista vahu- või hapukoorega, millele on lisatud maitseaineid.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olen aastate jooksul läbi viinud päris mitu toiduõpituba esimese vabariigi aegsete retseptivihikute ja kokaraamatute põhjal ja need kiluvõileivad on alati menüüs olnud. ALATI on need kõigile meeldinud - see täidetud pahupidi munapoolik, krõbe leib, mädarõikaga maitsestatud hapu- või vahukooremüts - kõik kokku on ääretult põnev versioon kiluvõileivast. Mässamist on, aga pidulauale sobib imeliselt!
Kui ilusad!!!
Ilusad ümmargused!
Tegin EV 104. aastapäeva lauale:
Kiidan väga. Eristuvad laual. Ainus "viga", et kui kellelegi maitseb, tahab kõik ära süüa! Munasisu maitsestamine enda maitse kohaselt oli lõbusam kui kartsin.
1930ndate stiilis kiluvõileib
Retsepti "Muna ja kilu võileivad" leidis Nami-Nami perenaine Pille Petersoo oma mehe vanaema retseptivihikust, mis kirja pandud 1934. aastal toiduvalmistamiskursusel Lelles Raplamaal.