1,8 dl aquafaba't
0,5 tl viinakivi e. kremortartar või sidrunimahla
1 sl vanilliekstrakti
2,4 dl tuhksuhkrut
1,8 dl sojapiima või riisipiima või mandlipiima
4 sl rapsiõli
1 tl vanilliekstrakti
Lisandiks:4 sl kakaopulbrit
1 sl lahustuvat kohvi
0,8 dl maapähklivõid
1,25 dl marju
Kurna kikerhernevedelik keskmise suurusega kaussi, puista peale kremotartar (vedelikku peaks olema u 1,8 dl). Vispelda elektrimikseriga tugeval kuumusel 6 minutit, kuni kausis on hästi kohev vaht.
Lisa supilusikatäis vanilliekstrakti ja mikserda veel minut aega. Siis jätka mikserdamist ja lisa vähehaaval tuhksuhkur (see võtab umbes 2 minutit). Kokku tuleks aquafaba segu mikserdada vähemalt 9 minutit!
Sega kannmikseris taimne piim, õli ning meelepärane lisand ning mikserda umbes 30 sekundit. Kalla saadud segu vähehaaval aquafaba-segu hulka, seda õrnalt segades.
Kalla sügavkülmakarpi ning pane kohe vähemalt 4 tunniks sügavkülma.
Retsept siit.
Tere, mis eesmärgil see viinakivi või sidrunimahl siin retseptis on? Mida ta täpsemalt juurde annab? Tänan ette ❤️
Töötab stabilisaatorina ja annab veidi hapukat maitset. Võid ka tavalist sidrunhapet võtta!
Aquafaba jäätis
Selle veganjäätise valmistamiseks ei ole vaja jäätisemasinat, piisab sügavkülmikust. Jäätise salakomponendiks on aquafaba ehk kikerhernekonservi vedelik :