Aquafaba jäätis

Selle veganjäätise valmistamiseks ei ole vaja jäätisemasinat, piisab sügavkülmikust. Jäätise salakomponendiks on aquafaba ehk kikerhernekonservi vedelik :

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1,8 dl aquafaba't

0,5 tl viinakivi e. kremortartar või sidrunimahla

1 sl vanilliekstrakti

2,4 dl tuhksuhkrut

1,8 dl sojapiima või riisipiima või mandlipiima

4 sl rapsiõli

1 tl vanilliekstrakti

Lisandiks:

4 sl kakaopulbrit

1 sl lahustuvat kohvi

0,8 dl maapähklivõid

1,25 dl marju

Valmistamine

Kurna kikerhernevedelik keskmise suurusega kaussi, puista peale kremotartar (vedelikku peaks olema u 1,8 dl). Vispelda elektrimikseriga tugeval kuumusel 6 minutit, kuni kausis on hästi kohev vaht. 

Lisa supilusikatäis vanilliekstrakti ja mikserda veel minut aega. Siis jätka mikserdamist ja lisa vähehaaval tuhksuhkur (see võtab umbes 2 minutit). Kokku tuleks aquafaba segu mikserdada vähemalt 9 minutit!

Sega kannmikseris taimne piim, õli ning meelepärane lisand ning mikserda umbes 30 sekundit. Kalla saadud segu vähehaaval aquafaba-segu hulka, seda õrnalt segades. 

Kalla sügavkülmakarpi ning pane kohe vähemalt 4 tunniks sügavkülma. 

Nipid ja soovitused:

  • Ära pärast piimasegu lisamist liialt klopi või segu kaotab kohevuse. 
  • Soovi korral võid õli lisamata jätta, aga siis pole jäätis nii kreemjas. 
  • Võid taimse piimana kasutada ka kookospiima, aga kookospiimal on tugevam maitse. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Ameya
postitatud 04.11.2020 13:45

Tere, mis eesmärgil see viinakivi või sidrunimahl siin retseptis on? Mida ta täpsemalt juurde annab? Tänan ette ❤️

Pille
postitatud 05.11.2020 09:53

Töötab stabilisaatorina ja annab veidi hapukat maitset. Võid ka tavalist sidrunhapet võtta!