Einevõileib süldiga

Sülti süüakse ikka mädarõika ja leivaga - siin saavad need kolm maitset kokku ühes kaunis einevõileivas. Einevõileibu süüakse noa ja kahvliga!

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 leiva pikiviil (nt Eesti Leivatööstuse oma) või 2 kandilist leivaviilu

võid

100 g liharikast kõvemat sülti

hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid

tükeldatud tomatit või paar kirsstomatit

riivitud mädarõigast või mädarõikakastet

musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad leiva pikiviilu, siis määri see lihtsalt võiga. Kui kasutad kahte kandilist leivaviilu, siis vajadusel lõika leivaviiludel üks serv siledamaks, et need kenasti kõrvuti saaks panna. 

Lõika süldist õhukesed piklikud viilud, aseta leivaviilule. Puista peale roheline sibul, kaunista mädarõika või mädarõikavahuga, kaunista tükeldatud tomatiga ja maitsesta pipraga. 

Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Pildil olev võileib on kaunistatud mädarõikavahuga. Selleks vahusta 1 dl 35% rõõska koort e. nn vahukoort üsna tugevaks vahuks, siis sega juurde 1,5-2 tl riivitud mädarõigast (purgist). Sega õrnalt ühtlaseks, pane pritskoti sisse ning kasuta vahtu einevõileiva kaunistamiseks. 

Idee on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Võileivad" (1971, 1977), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.02.2019 15:43

Mulle tundus esiti imelik sülti leiva peal süüa, aga töötab kenasti ja väga mõnus oli!