1 leiva pikiviil (nt Eesti Leivatööstuse oma) või 2 kandilist leivaviilu
100 g liharikast kõvemat sülti
hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid
tükeldatud tomatit või paar kirsstomatit
riivitud mädarõigast või mädarõikakastet
Kui kasutad leiva pikiviilu, siis määri see lihtsalt võiga. Kui kasutad kahte kandilist leivaviilu, siis vajadusel lõika leivaviiludel üks serv siledamaks, et need kenasti kõrvuti saaks panna.
Lõika süldist õhukesed piklikud viilud, aseta leivaviilule. Puista peale roheline sibul, kaunista mädarõika või mädarõikavahuga, kaunista tükeldatud tomatiga ja maitsesta pipraga.
Serveeri.
Idee on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Võileivad" (1971, 1977), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle tundus esiti imelik sülti leiva peal süüa, aga töötab kenasti ja väga mõnus oli!
Einevõileib süldiga
Sülti süüakse ikka mädarõika ja leivaga - siin saavad need kolm maitset kokku ühes kaunis einevõileivas. Einevõileibu süüakse noa ja kahvliga!