Panna cotta ehk kuumutatud koor on klassikaline magustoit Põhja-Itaaliast. Tegemist ei ole väga vana desserdiga, aga näiteks Piemonte piirkond peab seda oma piirkonnale väga omaseks.
Alusta panna cotta valmistamisest. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema ja paisuma 5 minutiks. Sega väikeses potis rõõsk koor, piim, suhkur ja vanill. Kuumuta peaaegu keemiseni ning lase paar minutit tasakesi podiseda. Pigista želatiinilehed kuivemaks ning lisa kuuma piima-kooresegu hulka.
Sega ühtlaseks, jaota magustoidupokaalidesse ja lase vähemalt 2 tundi külmkapis tarretuda.
Astelpajuželeekihi jaoks pane 2 želatiinilehte külma vette pehmenema ja paisuma 5 minutiks. Sega astelpajumahl, vesi ja suhkur omavahel väikeses potis, kuumuta veidi. Lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed, sulata mahlasegus. Tõsta pott tulelt, lase veidi jahtuda ja siis kalla ettevaatlikult panna cotta dessertide peale.
Lase veel paar tundi külmkapis tarretuda.
Nipid ja soovitused:
Desserdi võid valmistada ka kuni 2-3 päeva enne serveerimist. Hoia jahedas.
Panna cotta astelpajuželeega
Panna cotta ehk kuumutatud koor on klassikaline magustoit Põhja-Itaaliast. Tegemist ei ole väga vana desserdiga, aga näiteks Piemonte piirkond peab seda oma piirkonnale väga omaseks.