2,5 dl pikateralist riisi
2 sl rapsiõli
2 hakitud küüslauguküünt
2 tl karripulbrit
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
2 x 400 g purki konservitud tomateid
5 sl india pähkli võid (cashew butter)
600 ml purk konservitud kikerherneid
100 g värskeid noori spinatilehti
1,5 dl hakitud värsket koriandrit
Serveerimiseks:sooja naan-leiba soovi korral
Pane pott riis ja 3,75 dl külma vett. Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes 13 minutit, kuni riis on pehme ja vesi imendunud. Võta pott tulelt, lase riisil kaane all tõmmata 5 minutit, siis sega kahvliga kohevamaks.
Samal ajal võta suur pann, kuumuta sellel õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud küüslauk, karripulber, garam masala, sool-pipar ja kuumuta segades kuni minut aega.
Lisa purustatud tomatid, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning lase umbes 15 minutit podiseda, sega aeg-ajalt.
Lisa india pähkli või ning u 5 sl vett ning sega, kuni kaste on ühtlane. Sega juurde nõrutatud-loputatud kikerherned, kuumuta 2 minutit. Sega juurde spinatilehed ning hakitud koriander.
Serveeri koos riisiga, puista peale veidi koriandrit ning soovi korval paku kõrvale naan-leiba.
Allikas: The Canadian Living Test Kitchen. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Võised kikerherned
Täistaimne toit, aga maitse on nii võine, nii võine :)