Võised kikerherned

Täistaimne toit, aga maitse on nii võine, nii võine :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl pikateralist riisi

2 sl rapsiõli

2 hakitud küüslauguküünt

2 tl karripulbrit

2 tl garam masala vürtsisegu

0,5 tl soola

0,25 tl musta pipart

2 x 400 g purki konservitud tomateid

5 sl india pähkli võid (cashew butter)

600 ml purk konservitud kikerherneid

100 g värskeid noori spinatilehti

1,5 dl hakitud värsket koriandrit

Serveerimiseks:

sooja naan-leiba soovi korral

Valmistamine

Pane pott riis ja 3,75 dl külma vett. Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes 13 minutit, kuni riis on pehme ja vesi imendunud. Võta pott tulelt, lase riisil kaane all tõmmata 5 minutit, siis sega kahvliga kohevamaks. 

Samal ajal võta suur pann, kuumuta sellel õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud küüslauk, karripulber, garam masala, sool-pipar ja kuumuta segades kuni minut aega. 

Lisa purustatud tomatid, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning lase umbes 15 minutit podiseda, sega aeg-ajalt. 

Lisa india pähkli või ning u 5 sl vett ning sega, kuni kaste on ühtlane. Sega juurde nõrutatud-loputatud kikerherned, kuumuta 2 minutit. Sega juurde spinatilehed ning hakitud koriander. 

Serveeri koos riisiga, puista peale veidi koriandrit ning soovi korval paku kõrvale naan-leiba. 

Nipid ja soovitused:

  • Roog ise on täistaimne ja gluteenivaba. Vajaduse korral paku kõrvale gluteenivabast jahust valmistatud leiba naani asemel. 

Allikas: The Canadian Living Test Kitchen. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.05.2021 19:37

Jumaldan idamaist kööki, kikerherneid ja karrit!