Tareqi kamavaht

Rootsi kokk Tareq Taylori versioon eestlaste kamavahust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl maitsestamata jogurtit

2 sl kamajahu

2 sl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2-3 tl likööri "Vana Tallinn"

Serveerimiseks:

4 sl Küllus metsjõhvikamoosi

peotäis värskeid või külmutatud jõhvikaid

riivitud apelsinikoort

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Sega kamajahu maitsestamata jogurti, Vana Tallinna ja 1 sl suhkruga, lase natuke paisuda. Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt kamajahu hulka. 

Sega Küllus metsjõhvikamoos tervete jõhvikatega, maitsesta riivitud apelsinikoore ning näpuotsatäie kaneeliga. 

Jaota kamavaht portsjonnõudesse ning lase veel 20 minutit seista. Tõsta peale jõhvikalisand ja serveeri. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Luule
postitatud 26.12.2018 17:51

Tere! Olen teinud seda magustoitu mitmeid kordi, kuid maitsestamata jogurti asemel kasutanud vaniljega Alma kohupiima kreemi, kama panen rohkem ja kaneeli ei kasuta, sellepärast, et see vähendab kama maitset. Hästi maitseb ka pohlamoosiga.

Ilse
postitatud 26.12.2018 18:33

Täitsa hea magustoit ! Ma suur kama sõber muidu ei ole.

Piret
postitatud 28.12.2018 18:49

Andke andeks, aga see vahekord pole mingil moel kama moodi. 2spl. kama kogu selle moosi,vahukoore, likööri ja suhkru kohta ... Nagu ööbikuvorst vahekorras 1 ööbik ja 1 hobune. Ei ole üldse tervislik asi.

Ilse
postitatud 30.12.2018 22:44

See siin on kuulsa Rootsi koka nägemus põhjamaisest magustoidust ;) Aga iga tõeline eestlane võib alati omale meelepärase kama doseerida , pole probleemi !

Jaana
postitatud 05.06.2019 10:54

See oli üllatavalt hea. Ma muidu eriline kama fänn ei ole