2 dl maitsestamata jogurtit
2 sl kamajahu
2 sl suhkrut
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2-3 tl likööri "Vana Tallinn"
Serveerimiseks:4 sl Küllus metsjõhvikamoosi
peotäis värskeid või külmutatud jõhvikaid
riivitud apelsinikoort
jahvatatud kaneeli
Sega kamajahu maitsestamata jogurti, Vana Tallinna ja 1 sl suhkruga, lase natuke paisuda. Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt kamajahu hulka.
Sega Küllus metsjõhvikamoos tervete jõhvikatega, maitsesta riivitud apelsinikoore ning näpuotsatäie kaneeliga.
Jaota kamavaht portsjonnõudesse ning lase veel 20 minutit seista. Tõsta peale jõhvikalisand ja serveeri.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tere! Olen teinud seda magustoitu mitmeid kordi, kuid maitsestamata jogurti asemel kasutanud vaniljega Alma kohupiima kreemi, kama panen rohkem ja kaneeli ei kasuta, sellepärast, et see vähendab kama maitset. Hästi maitseb ka pohlamoosiga.
Täitsa hea magustoit ! Ma suur kama sõber muidu ei ole.
Andke andeks, aga see vahekord pole mingil moel kama moodi. 2spl. kama kogu selle moosi,vahukoore, likööri ja suhkru kohta ... Nagu ööbikuvorst vahekorras 1 ööbik ja 1 hobune. Ei ole üldse tervislik asi.
See siin on kuulsa Rootsi koka nägemus põhjamaisest magustoidust ;) Aga iga tõeline eestlane võib alati omale meelepärase kama doseerida , pole probleemi !
See oli üllatavalt hea. Ma muidu eriline kama fänn ei ole
Tareqi kamavaht
Rootsi kokk Tareq Taylori versioon eestlaste kamavahust.