Gremolata-oad

Rohelised oad gremolata (küüslauk+sidrun+petersell) kattega sobivad ideaalselt erinevate liha- ja kalaroogade lisandiks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g rohelisi peenikesi aedube (nn French beans9

2 tl hakitud küüslauku (u 2 küünt)

1 sl riivitud sidrunikoort

3 sl hakitud siledalehist peterselli

3 sl riivitud parmesani juustu

2 sl röstitud piiniaseemneid

2,5 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa trimmitud oad, lisa julgelt soola ja keeda ube 2-3 minutit, kuni oad on krõmpspehmed. Nõruta sõelal ja loputa kiiresti jääkülma vee all, et peatada edasine küpsemine ja säilitada ubade roheline värk.

Sega gremolata jaoks väikeses kausis kokku hakitud küüslauk, riivitud sidrunikoor, hakitud petersell, lisa riivitud Parmesan ja röstitud piiniaseemned. Tõsta kõrvale. 

Kui oled ubade serveerimiseks valmis, siis kuumuta oliiviõli suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Patsuta oad kuivemaks, lisa pannile ja kuumuta neid 2 minutit aeg-ajalt segades, kuni oad on läbi kuumenenud ja kenasti õliga koos. 

Tõsta tulelt, sega juurde gremolata-segu ja maitsesta soola-pipraga. Serveeri kuumalt. 

Loe veel:

Ina Garteni retsept.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.11.2018 18:29

Mõnusalt kerge ja itaaliapärane, maitses igati hästi ka jahtunult.