Küdooniatee

Põhjamaades on aromaatse kuivatatud küdooniaga maitsestatud tee väga populaarne (kvittente, kvædete). Siin kodune variant värske küdoonia e. aivaga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 sl tseiloni või india teed

pool küdooniat ehk aivat

0,5 l keeva vett

maitse järgi mett või suhkrut

soovi korral veidi sidrunimahla

Valmistamine

Pane teepulber kannu sisse, lisa õhukeselt viilutatud küdoonia. Kalla peale keev vesi ja lase 7-8 minutit tõmmata. 

Kurna tee, soovi korral maitsesta mee või suhkruga ning mõne tilga sidrunimahlaga.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta tee magustamiseks suhkrut. 

Idee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR