900 g erinevaid kanatükke - nt
kanakintse või nahaga fileetükke või kanatiibu või kanakoibi
5-6 sellerivart
1 terve küüslaugupea
1 tl kuivatatud peterselli
1 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud koort
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Lõika sellerivartelt lehed, pane kõrvale. Lõika sellerivarred 4-5 cm juppideks.
Eralda küüslauk küünteks ja koori küüned.
Võta selline ahjuvorm, kuhu kanatükid kenasti üksteise kõrvale ära mahuvad. Kalla vormi veidi oliiviõli, siis aseta kanatükid vormi. Maitsesta kanatükid soola, tšillihelveste ja kuivatatud peterselliga.
Pane küüslauguküüned ja selleritükid kanatükkide vahele ja peale. Piserda peale sidrunimahl ja veel korralikult oliiviõli, et kanatükid kenasti kuldseks küpseksid.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas u 45 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed ja kenasti kuldpruunid. Siis keera ahi kinni, puista kanatükkidele riivitud sidrunikoor ja lase välja lülitatud ahjus veel 15 minutit tõmmata.
Enne serveerimist jahvata veskist veidi pipart peale.
Retsept on Mari-Liis Iloveri blogist (vt siit), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Mari-Liisi sellerikana
Selle kanaroa valmistamiseks võid tükeldada ühe väiksema kana või võtta erinevaid kanatükke (kintsud, poolkoivad, tiivad, nahaga fileetükid jne.) Tuntud toidublogija ja kokaraamatute autori Mari-Liis Iloveri retsept.