Mari-Liisi sellerikana

Selle kanaroa valmistamiseks võid tükeldada ühe väiksema kana või võtta erinevaid kanatükke (kintsud, poolkoivad, tiivad, nahaga fileetükid jne.)
Tuntud toidublogija ja kokaraamatute autori Mari-Liis Iloveri retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

900 g erinevaid kanatükke - nt

kanakintse või nahaga fileetükke või kanatiibu või kanakoibi

5-6 sellerivart

1 terve küüslaugupea

1 tl kuivatatud peterselli

1 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud koort

näpuotsaga tšillihelbeid

oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika sellerivartelt lehed, pane kõrvale. Lõika sellerivarred 4-5 cm juppideks. 

Eralda küüslauk küünteks ja koori küüned.

Võta selline ahjuvorm, kuhu kanatükid kenasti üksteise kõrvale ära mahuvad. Kalla vormi veidi oliiviõli, siis aseta kanatükid vormi. Maitsesta kanatükid soola, tšillihelveste ja kuivatatud peterselliga. 

Pane küüslauguküüned ja selleritükid kanatükkide vahele ja peale. Piserda peale sidrunimahl ja veel korralikult oliiviõli, et kanatükid kenasti kuldseks küpseksid.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas u 45 minutit, kuni kanatükid on läbinisti küpsed ja kenasti kuldpruunid. Siis keera ahi kinni, puista kanatükkidele riivitud sidrunikoor ja lase välja lülitatud ahjus veel 15 minutit tõmmata. 

Enne serveerimist jahvata veskist veidi pipart peale. 

Loe veel:

Retsept on Mari-Liis Iloveri blogist (vt siit), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.11.2018 17:12

Mulle maitseb. Lihtne teha ka.