Peedi-šokolaadimuffinid

Margit Härma kuulsad gluteenivabad peedi-šokolaadimuffinid.

Kogus
6 suurt muffinit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g head tumedat šokolaadi

200 g toorest peeti

3 muna

100 g mandlijahu või jahvatatud mandleid

100 g suhkrut

1,5 tl küpsetuspulbrit

2 sl 30% hapukoort

1 tl vanilliekstrakti

0,25 tl tšillipulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Soojenda ahi 190C. 

Sulata šokolaad ettevaatlikult tasasel tulel, siis lisa vanilliekstrakt. Eralda munavalged ja munakollased. Sega mandlijahu, küpsetuspulber ja tšillipulber omavahel. 

Koori peet ja riivi peene riiviga, sega juurde munakollased. Lisa hapukoor, kuivainesegu ning sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks. 

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga, sega esmalt kolmandik ülejäänud taina hulka ja siis õrnalt kogu munavalgevaht. 

Vooderda muffinipanni süvised paberümbristega, siis jaota tainas vormidesse. Küpseta 190-kraadises ahjus u 35 minutit.

Retsept on mugandatud Margit Härma raamatust "Köögiviljarikkad road ehk kuidas küpsetada Trooja hobust" (Varrak 2016), pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.10.2018 23:21

Kiidame, olid väga mõnusad ja mahlased!