Pähkli-õunakook toorjuustukreemiga

Selle koogiga võitis toidublogija Aire Kirss koogikonkursi "Viimsi Ubin 2018".

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 dl Kreeka pähkleid või sarapuupähkleid

120 g sulatatud võid

2 dl e. 170 g suhkrut

2 suurt muna

1 tl vanilliekstrakti

4,5 dl nisujahu

2 tl kaneeli

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

8 hapukamat suuremat koogiõuna

Toorjuustukreem:

400 g toorjuustu

45 g toasooja võid

1 tl vanilliekstrakti

250 g tuhksuhkrut

näpuotsaga soola

2 dl röstitud Kreeka pähkleid

Kaunistamiseks:

12 ilusat Kreeka pähkli poolikut

Valmistamine

Rösti esmalt pähklid - laota need ühekordse kihina ahjuplaadile ning küpseta  neid mõned minutid umbes 200C ahjus (pöördõhurežiimil). Lase veidi jahtuda, siis eemalda sarapuupähklitelt kestad. Haki kõik pähklid peeneks. 

Puhasta õunad, haki väikesteks tükkideks. 

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks ja kohevaks, siis lisa ükshaaval edasi vahustades munad, seejärel vanilliekstrakt. 

Sega kuivained omavahel, lisa või-munavahule. Viimasena sega hulka õunad ja pähklipuru. Tainas on üsna paks, meenutab küpsisetainast!

Tõsta tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus (või 160C pöördõhuga), umbes 45 minutit. Kontrolli koogi küpsust tikuga!

Lase jahtuda. 

Sega toorjuustukreemi ained omavahel, sega juurde hakitud pähklid. Määri koogile ja hoia kuni järgmise päevani jahedas.

Enne serveerimist kaunista kook tervete pähklipoolikutega. 

Loe veel:

Retsepti autor: Aire Kirss 

LISA KOMMENTAAR