3 dl Kreeka pähkleid või sarapuupähkleid
120 g sulatatud võid
2 dl e. 170 g suhkrut
2 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
4,5 dl nisujahu
2 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
8 hapukamat suuremat koogiõuna
Toorjuustukreem:400 g toorjuustu
45 g toasooja võid
1 tl vanilliekstrakti
250 g tuhksuhkrut
näpuotsaga soola
2 dl röstitud Kreeka pähkleid
Kaunistamiseks:12 ilusat Kreeka pähkli poolikut
Rösti esmalt pähklid - laota need ühekordse kihina ahjuplaadile ning küpseta neid mõned minutid umbes 200C ahjus (pöördõhurežiimil). Lase veidi jahtuda, siis eemalda sarapuupähklitelt kestad. Haki kõik pähklid peeneks.
Puhasta õunad, haki väikesteks tükkideks.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks ja kohevaks, siis lisa ükshaaval edasi vahustades munad, seejärel vanilliekstrakt.
Sega kuivained omavahel, lisa või-munavahule. Viimasena sega hulka õunad ja pähklipuru. Tainas on üsna paks, meenutab küpsisetainast!
Tõsta tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus (või 160C pöördõhuga), umbes 45 minutit. Kontrolli koogi küpsust tikuga!
Lase jahtuda.
Sega toorjuustukreemi ained omavahel, sega juurde hakitud pähklid. Määri koogile ja hoia kuni järgmise päevani jahedas.
Enne serveerimist kaunista kook tervete pähklipoolikutega.
Retsepti autor: Aire Kirss
Pähkli-õunakook toorjuustukreemiga
Selle koogiga võitis toidublogija Aire Kirss koogikonkursi "Viimsi Ubin 2018".
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest.