Pese, puhasta ja tükelda õunad, pane sobiva suurusega ahjupotti või kaanega ahjuvormi. Maitsesta kaneeli ja suhkruga, siis kata kinni ning küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni õunad on pehmed.
Samal ajal vispelda vahukoor ja mascarpone ühtlaseks kreemiks.
Nipid ja soovitused:
Koduaia mahedalt kasvatatud õunu koorima ei pea!
Soovi korral lisa serveerimisel õuntele veidi brändit või konjakit.
Disainer Kadri Kruusi retsept, toimetas ja pildistas Pille.
Väga lihtne ja mõnus. See ahjuõunasegu on kõige toredam asi siinjuures, vabalt võib ka niisama vahukoorega serveerida, kui mascarponet ei raatsi osta. Oleme juba mitu korda teinud - peaaegu nagu õunakrõbedik, lihtsalt selle krõbeda osata :)
Ahjuõunakompott mascarpone-vahuga
Ahjus küpsetatud "õunamoos" ja mascarpone-vaht on lihtne sügisdessert.