Ahjuõunakompott mascarpone-vahuga

Ahjus küpsetatud "õunamoos" ja mascarpone-vaht on lihtne sügisdessert.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Ahjumoos:

500 g puhastatud õunu

3-4 sl tavalist või pruuni suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

Mascarponekreem:

250 g mascarpone mascarpone toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Pese, puhasta ja tükelda õunad, pane sobiva suurusega ahjupotti või kaanega ahjuvormi. Maitsesta kaneeli ja suhkruga, siis kata kinni ning küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni õunad on pehmed.

Samal ajal vispelda vahukoor ja mascarpone ühtlaseks kreemiks.

Nipid ja soovitused:

  • Koduaia mahedalt kasvatatud õunu koorima ei pea!
  • Soovi korral lisa serveerimisel õuntele veidi brändit või konjakit. 

Disainer Kadri Kruusi retsept, toimetas ja pildistas Pille

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2018 11:56

Väga lihtne ja mõnus. See ahjuõunasegu on kõige toredam asi siinjuures, vabalt võib ka niisama vahukoorega serveerida, kui mascarponet ei raatsi osta. Oleme juba mitu korda teinud - peaaegu nagu õunakrõbedik, lihtsalt selle krõbeda osata :)