Rootsi õunakook

Rootslaste armastatud kladdkaka-stiilis õunakook.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna (L)

250 g suhkrut

200 g sulatatud võid

225 g nisujahu

1 sl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

3-4 riivitud suurt õuna

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Klopi kausis munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks. Lisa veidi jahtunud sulavõi, sega ühtlaseks. 

Sega teises kausis jahu, vanillisuhkur ja sool, sega muna-või-suhkrusegu hulka. 

Pese ja kuivata õunad, riivi jämeda riiviga ja lisa koogitainale. Sega läbi.

Kalla tainas võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi sisse. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 25-35 minutit.

Lase koogil enne serveerimist jahtuda. 

Loe veel:

Allikas: Hembakat

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 19.09.2018 12:16

Väga põnev kook, tundus, nagu oleks martsipani sisaldanud. Meie perele meeldis väga! Küpsetasin 22 cm läbimõõduga vormis, veidi suurem vorm oleks pareminigi sobinud.

Piret
postitatud 23.09.2018 11:14

Katsetasin täna. Väga hea õunakook vahelduseks plaadikatele. Mina pigistasin riivitud õuntest mahla välja enne segamist.

Hiie Rumma
postitatud 26.09.2018 20:16

Tegin täna ja on täiesti suurepärane!

Frieda
postitatud 27.09.2018 14:36

Väga mõnus kook, selline teistmoodi. Kuna mul nisujahu ootamatult vähe oli, panin toortatrajahuga täpselt pooleks, toimis väga hästi.

Pille
postitatud 21.10.2018 20:41

Tatrajahuvihje on hea, aitäh!!

Tiina
postitatud 09.11.2019 21:36

Väga mõnus kook