Suvikõrvitsarullivorm

Kasuta selle vahva roa tegemisel saledamaid rullkõrvitsaid.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 saledamat suvikõrvitsat

1 sl oliiviõli

250 g toorvorste

100 g ricotta juustu

100 g riivitud parmesani juustu

1 muna

punt vrsket basiilikut

200 g Marinara tomatikastet

250 g Mozzarella juustu

soola

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsast pikkupidi õhukesed viilud (kasuta köögimandoliini), aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele ja riputa soola peale. Lase seista, kuniks valmistad täidist. Kokku peaks olema 18 pikiviilu!

Täidise jaoks pane pannile õli, lisa toorvorstide sisu (pigista soolest välja), prae 5 minutit, segades mõned korrad. Tõsta praetud mass kaussi, lisa riccotta, riivitud parmesan, toores muna ja peeneks hakitud basiilikulehed ja sega.

Vala 2/3 tomatikastmest vormi põhja.

Tõsta iga suvikõrvitsaviilu peale lusikatäis ricottasegu, puista üle riivitud mozzarellaga (rullide sisse peaks kuluma umbes pool mozzarella juustust).

Keera suvikõrvitsaviil rulli ja tõsta kastmesse. Korda sama kõikide suvikõrvitsviiludega. Viimasena tõsta vormis olevatele rullikesetele ülejäänud 1/3 tomatikastet ning raputa peale ülejäänud mozzarella.

Küpseta "lasanjerullikesi" 225*C ahjus 30 minutit, kuniks juust on sulanud ja kergelt pruunistunud.

Nipid ja soovitused:

  • Tomatikastmeks sobib ideaalselt see kaste, aga võid kasutada ka meelepärast valmiskastet. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anniidee siit

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 15.09.2018 17:06

Meie pere täiskasvanutele väga maitses, lastele veidi vähem :)