2 saledamat suvikõrvitsat
1 sl oliiviõli
250 g toorvorste
100 g ricotta juustu
100 g riivitud parmesani juustu
1 muna
punt vrsket basiilikut
200 g Marinara tomatikastet
250 g Mozzarella juustu
Lõika suvikõrvitsast pikkupidi õhukesed viilud (kasuta köögimandoliini), aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele ja riputa soola peale. Lase seista, kuniks valmistad täidist. Kokku peaks olema 18 pikiviilu!
Täidise jaoks pane pannile õli, lisa toorvorstide sisu (pigista soolest välja), prae 5 minutit, segades mõned korrad. Tõsta praetud mass kaussi, lisa riccotta, riivitud parmesan, toores muna ja peeneks hakitud basiilikulehed ja sega.
Vala 2/3 tomatikastmest vormi põhja.
Tõsta iga suvikõrvitsaviilu peale lusikatäis ricottasegu, puista üle riivitud mozzarellaga (rullide sisse peaks kuluma umbes pool mozzarella juustust).
Keera suvikõrvitsaviil rulli ja tõsta kastmesse. Korda sama kõikide suvikõrvitsviiludega. Viimasena tõsta vormis olevatele rullikesetele ülejäänud 1/3 tomatikastet ning raputa peale ülejäänud mozzarella.
Küpseta "lasanjerullikesi" 225*C ahjus 30 minutit, kuniks juust on sulanud ja kergelt pruunistunud.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, idee siit.
Suvikõrvitsarullivorm
Kasuta selle vahva roa tegemisel saledamaid rullkõrvitsaid.