Provanssaali tomatipirukas

Tarte provençale saab jõulist lisamaitset Dijoni sinepist.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

4 küpset tomatit

3 sl Dijoni sinepit

1 dl riivsaia

1 dl riivitud parmesani juustu

1 sl Herbes de Provence'i või Vahemere ürdisegu

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lase pärmi-lehttainal tavalises külmkapis sulada. Rulli tainas vajadusel kergelt õhemaks. Voldi servad veidi tagasi, nii et saad kõrgemad ääred. Tee kahvliga põhja peale mõned täkked, et tainas küpsedes liialt ei kerkiks. 

Määri Dijoni sinep põhjale, kasutades pintslit või lusikaselga. Puista peale riivsai ja riivitud Parmesan.

Lõika tomat õhukesteks viiludeks ning laota tainale, servad kergelt kohakuti. Puista peale Provanssaali ürdisegu ning nirista üle oliiviõliga. Maitsesta soola-pipraga. 

Küpseta 200°C ahjus u 20 minutit, kuni lehttainas on kuldne ja kate läbi küpsenud. 

Võta ahjust välja, lase u 10 minutit jahtuda. Siis lõika tükkideks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid küpsetada ka väikesed pirukad. 
  • Munavaba versiooni jaoks kontrolli, et tainasse pole lisatud muna. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Indrek P
postitatud 18.09.2018 20:09

Herbes de Provence'i nime all tasub jaekauplustest otsida siis Prantsuse (või Vahemere) ürdisegu.

Pille
postitatud 18.09.2018 21:51

Just, Indrek. Kui klõpsata komponentide loetelus Herbes de Provance'i peal, siis viiakse Nami-Nami kokandussõnastikku, kus on täpsemalt sellest toorainest juttu ka :)

Pille
postitatud 02.09.2024 08:32

Meil on siin kodus paar sinepisõpra, nii et pirukad on meil aeg-ajalt menüüs. Siin on nt suur plaadipirukas hoopis: