500 g pärmi-lehttainast
4 küpset tomatit
3 sl Dijoni sinepit
1 dl riivsaia
1 dl riivitud parmesani juustu
1 sl Herbes de Provence'i või Vahemere ürdisegu
3 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Lase pärmi-lehttainal tavalises külmkapis sulada. Rulli tainas vajadusel kergelt õhemaks. Voldi servad veidi tagasi, nii et saad kõrgemad ääred. Tee kahvliga põhja peale mõned täkked, et tainas küpsedes liialt ei kerkiks.
Määri Dijoni sinep põhjale, kasutades pintslit või lusikaselga. Puista peale riivsai ja riivitud Parmesan.
Lõika tomat õhukesteks viiludeks ning laota tainale, servad kergelt kohakuti. Puista peale Provanssaali ürdisegu ning nirista üle oliiviõliga. Maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 200°C ahjus u 20 minutit, kuni lehttainas on kuldne ja kate läbi küpsenud.
Võta ahjust välja, lase u 10 minutit jahtuda. Siis lõika tükkideks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Herbes de Provence'i nime all tasub jaekauplustest otsida siis Prantsuse (või Vahemere) ürdisegu.
Just, Indrek. Kui klõpsata komponentide loetelus Herbes de Provance'i peal, siis viiakse Nami-Nami kokandussõnastikku, kus on täpsemalt sellest toorainest juttu ka :)
Meil on siin kodus paar sinepisõpra, nii et pirukad on meil aeg-ajalt menüüs. Siin on nt suur plaadipirukas hoopis:
Provanssaali tomatipirukas
Tarte provençale saab jõulist lisamaitset Dijoni sinepist.