Hõrk virsikukook

Kohupiimatäidisega koogis kasutatakse kompotivirsikuid.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 40 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g toasooja võid

0.75 dl suhkrut

1 tk muna

1 tl küpsetuspulbrit

2.5 dl nisujahu

Kate:

1 tk suur purk konservitud virsikuid

2 dl hapukoort

0.5 dl suhkrut

1 tk muna

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Vahusta või suhkruga, sega juurde muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Suru 24-26 cm koogivormi põhja ja äärtele.
Nõruta kompotivirsikud ja lõika viiludeks. Lao virsikuviilud põhjale.
Vahusta munad suhkruga, lisa vanillisuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni kook on küps ja kauni värviga.

Retsept ilmus algselt ajakirja Pere ja Kodu lisalehes "Pereköök" (Mai 1998), veidi mugandatud kujul Selveri retseptilehel ca 2009; siin on kahe retsepti kuldne kesktee). Pildi tegi TULLIA.

LISA KOMMENTAAR

marii
postitatud 02.08.2008 12:46

lisasin täidisele ka kohupiimapastat, tulemuseks oli tõeliselt maitsev , mahlane kook. soovitan soojalt :)

Tullia
postitatud 04.04.2010 17:09

Lihtne ja maitsev kook. Küpsetasin koogi väikses vormis, mistüttu tainast jäi üle. Ülejäägiga täitsin tartaleti vormid ja tulemuseks oli olid krõbeda äärega virsikukoogikesed.