Marmite-pitsa

Põnev "pitsa" brittide armastatud Marmite-pärmiekstraktiga. Pitsal on popp juustutäidisega serv (cheese stuffed crust).

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kogus pärmitainast pitsa jaoks

75 g toasooja pehmet võid

3 suurt küüslauguküünt

150 g riivitud Mozzarella juustu (pitsajuustu)

Marmite pärmiekstrakti

100 g riivitud Mozzarella't ja 50 g riivitud Cheddar juustu

Valmistamine

Valmista pitsatainas, lase kerkida. Rulli pitsatainas kergelt polentaga üle puistatud laual u 30 cm läbimõõduga kettaks.  

Sega toasoe või riivitud või purustatud küüslauguga. Määri küüslauguvõi tainaplaadile, tupsutades seda siia-sinna, sh servadele.

Jaota 150 g riivitud Mozzarella juustust piki tainaketta serva. Siis pintselda piki juusturingi kergelt veega ning keera tainas üle riivjuustu sissepoole - nii saad hiljem juustutäidisega pitsaserva (cheese stuffed crust).

Libista pitsa suurele ahjupannile või spetsiaalsele pitsaplaadile. 

Kuumuta ahi 240 C. 

Hõõru pitsa keskel olev küüslauguvõi ühtlaselt laiali, siis määri peale nii palju Marmite'i, kui soovid (selline heledam kuldne kirme on igati sobiv). Puista peale ülejäänud 100 g Mozzarella't ning 50 g Cheddar juustu. 

Küpseta 240-kraadises ahjus 15 minutit, kuni küpsetis on sügavkuldset värvi ja juust mullitab. Lõika sektoriteks ja serveeri kohe!

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR