Röstitud rooskapsad parmesani ja küüslauguga

Mõnus sügistalvine roog rooskapsastest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g rooskapsaid

2 sl oliiviõli

3-4 küüslauguküünt

1 sl palsamiäädikat (balsamico)

180 ml riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Pese rooskapsad, eemalda inetud lehed. Lõika varrepoolsest otsast viilakas maha, siis lõika rooskapsad pikuti pooleks. 

Pane rooskapsad ahjuvormi. Lisa oliiviõli ning hakitud küüslauk, samuti palsamiäädikas. Maitsesta soola-pipraga. Laota rooskapsad ühtlase kihina laiali. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, siis sega kergelt läbi ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni rooskapsad on küpsed. 

Puista peale parmesan ja küpseta veel 3 minutit või kuni juust on sulanud. Serveeri soojalt. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 04.10.2018 18:20

Väga mõnus jäi, ma nii kaua küpsetada ei saanud, kippus kõrbema minema. 20 minutiga sai enamvähem ja siis segasin, lasin u 5 minutit veel siis panin juustu ja siis ainult korraks ahju, kuni juust sulas.