Kanapojad pune ja šerriga

Veidi vahemerehõnguline roog kanapoegadest (nt maisikanakestest)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 tervet kanapoega (nn maisikana)

2 sl oliiviõli

2 tl kuivatatud punet

2 apelsini

4 sl kuiva või poolkuiva šerrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 190 C. Pane kanapojad ahjupannile, nirista peale oliiviõli ning maitsesta pune, soola ja pipraga.

Küpseta 15 minutit, siis puista peale ühe apelsini riivitud koor ning nirista peale mõlemast apelsinist pigistatud mahl. Seejärel kalla kanapoegadele šerri. 

Pane uuesti ahju ning küpseta veel 20-25 minutit, kuni linnukesed on küpsed. 

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR