500 g kvaliteetset värsket koha- või siiafileed
1 tl soola
0,5 dl valge veini äädikat
1,5 dl külmpressitud oliiviõli
0,5 sidruni mahl
paar oksa siledalehist peterselli
meresoolahelbeid vm gurmeesoola serveerimiseks
Lõika kalafileed nurga all õhukesteks viiludeks-liistakateks ja aseta need üksteise kõrvale serveerimisalusele.
Maitsesta veiniäädikas soolaga, kalla kalafileelõikudele nii, et need oleksid äädikaseguga kaetud. Lase "küpseda", ehk hoia äädikasegus seni, kuni kalafükid muutuvad heledamaks - selleks kulub 0,5-1 tund, olenevalt kalatükkide paksusest. Kalla liigne veiniäädikas ettevaatlikult minema ning patsuta kalatükid köögipaberiga kuivemaks.
Sega oliiviõli sidrunimahlaga, kalla kalatükkidele. Maitsesta peenelt hakitud peterselli ning gurmeesoolaga ning lase veel pool tundi seista.
Serveeri.
Retsept mugandatud siit. Juta Kübarsepa fotol on see roog esimesel taldrikul.
Marineeritud kala Sikke Sumari moodi
Tuntud Soome saatejuht ja toidukirjutaja Sikke Sumari õppis sel moel värsket kala valmistama Itaalia lõunarannikul Positanos.