Marineeritud kala Sikke Sumari moodi

Tuntud Soome saatejuht ja toidukirjutaja Sikke Sumari õppis sel moel värsket kala valmistama Itaalia lõunarannikul Positanos.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kvaliteetset värsket koha- või siiafileed

1 tl soola

0,5 dl valge veini äädikat

1,5 dl külmpressitud oliiviõli

0,5 sidruni mahl

paar oksa siledalehist peterselli

meresoolahelbeid vm gurmeesoola serveerimiseks

Valmistamine

Lõika kalafileed nurga all õhukesteks viiludeks-liistakateks ja aseta need üksteise kõrvale serveerimisalusele.

Maitsesta veiniäädikas soolaga, kalla kalafileelõikudele nii, et need oleksid äädikaseguga kaetud. Lase "küpseda", ehk hoia äädikasegus seni, kuni kalafükid muutuvad heledamaks - selleks kulub 0,5-1 tund, olenevalt kalatükkide paksusest. Kalla liigne veiniäädikas ettevaatlikult minema ning patsuta kalatükid köögipaberiga kuivemaks. 

Sega oliiviõli sidrunimahlaga, kalla kalatükkidele. Maitsesta peenelt hakitud peterselli ning gurmeesoolaga ning lase veel pool tundi seista. 

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Juta Kübarsepa fotol on see roog esimesel taldrikul. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.08.2018 21:45

Kasutasin värsket siiakala. Teen kindlasti edaspidigi!

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 13:08

Siiakalasõpradele väga meeldib!