Kirsi-plaadikook

Seda suurt kirsikooki pakuti Viimsi Happy Jazz festivali kohvikus 2018. a. juulis. Maitsev ja lihtne. Kui Sul oma aias kirsipuud pole, siis kasuta Härmavili külmutatud kirsse - need on juba kividest puhastatud!

Kogus
plaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g võid

250 g suhkrut

4 muna

150 g hapukoort

400 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

400 g puhastatud kirsse (nt Härmavili külmutatud kirsid, kivideta)

2-3 tl kaneeli

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde hapukoor.

Sega nisujahu ja küpsetuspulber omavahel, seejärel sega õrnalt või-munavahu hulka. 

Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u 28x35 cm).

Puista peale kividest puhastatud kirsid või Härmavili külmutatud kirsid (kivideta) ning raputa peale kaneel.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas u 30-40 minutit, kuni kook on kenasti küps. 

Lase koogil jahtuda, siis lõika tükkideks, sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.08.2018 07:09

Kook sai kohvikutepäeval palju kiidusõnu!

Pille
postitatud 06.08.2018 19:00

Küpsetasin täna, kirsid olid kivideta ja külmutatud ja neid oli 400 g. See kogus oli väga sobiv, tulemuseks oli üsna kirssiderohke kook :D

Sibylla
postitatud 01.05.2021 18:32

Teen juba kolmandat korda järjest! Keeksine, kirsine, ülimaitsev ja pehme kook. Soovian!!!

Kadi K.
postitatud 02.08.2023 09:10

Soovitan, just eelmine kolmapäev tegin.. kirsse paneks küll natuke rohkem, et saaks mõnus marjane, aga eks ongi katsetamise asi.

blanco
postitatud 18.03.2024 14:06

Teist korda ei tee.