250 g võid
250 g suhkrut
4 muna
150 g hapukoort
400 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
400 g puhastatud kirsse (nt Härmavili külmutatud kirsid, kivideta)
2-3 tl kaneeli
Serveerimiseks:Vahusta toasoe või suhkruga, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde hapukoor.
Sega nisujahu ja küpsetuspulber omavahel, seejärel sega õrnalt või-munavahu hulka.
Kalla tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u 28x35 cm).
Puista peale kividest puhastatud kirsid või Härmavili külmutatud kirsid (kivideta) ning raputa peale kaneel.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas u 30-40 minutit, kuni kook on kenasti küps.
Lase koogil jahtuda, siis lõika tükkideks, sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri.
Kook sai kohvikutepäeval palju kiidusõnu!
Küpsetasin täna, kirsid olid kivideta ja külmutatud ja neid oli 400 g. See kogus oli väga sobiv, tulemuseks oli üsna kirssiderohke kook :D
Teen juba kolmandat korda järjest! Keeksine, kirsine, ülimaitsev ja pehme kook. Soovian!!!
Soovitan, just eelmine kolmapäev tegin.. kirsse paneks küll natuke rohkem, et saaks mõnus marjane, aga eks ongi katsetamise asi.
Teist korda ei tee.
Kirsi-plaadikook
Seda suurt kirsikooki pakuti Viimsi Happy Jazz festivali kohvikus 2018. a. juulis. Maitsev ja lihtne. Kui Sul oma aias kirsipuud pole, siis kasuta Härmavili külmutatud kirsse - need on juba kividest puhastatud!