Sega suhkur, sool, pipar ja kooritud ning jämedalt riivitud peet. Laota lauale toidukile ning sellele ühtlase kihina 1/3 segust. Tõsta peale forellifilee, nahaga pool all. Kata ülejäänud peediseguga ja mähi tihedalt toidukilesse.
Tõsta pakike kõrgemate servadega alusele (peedimahl võib hakata kile vahelt läbi imbuma). Aseta pakikese peale kerge raskus, näiteks raskem puidust lõikelaud.
Hoia umbes kaks päeva külmas. Vahepeal võid kalapakki keerata ja välja imbuvat vedelikku vähemaks valada.
Serveerimiseks eemalda forellifileelt kogu peedisegu ja lõika kala õhukesteks viiludeks. Serveeri punase kalamarjaga.
Retsept on pärit ajakirja Toit & Trend 2010 aasta jõulunumbrist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse (vaata ka Ilse blogipostitust).
Peediga marineeritud graaviforell kalamarjaga
Sobib hästi näiteks jõululauale eelroaks, aga keegi ei keela seda ka muul ajal serveerida.