Peediga marineeritud graaviforell kalamarjaga

Sobib hästi näiteks jõululauale eelroaks, aga keegi ei keela seda ka muul ajal serveerida.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg nahaga forellifileed

2,5 dl suhkrut

1 dl meresoola

1 tl purustatud musta pipart

1,5 dl riivitud või purgist võetud mädarõigast

3 riivitud toorest peeti

Serveerimiseks:

punast kalamarja

Valmistamine

Eemalda forellifileel peened luud näpitsatega.

Sega suhkur, sool, pipar ja kooritud ning jämedalt riivitud peet. Laota lauale toidukile ning sellele ühtlase kihina 1/3 segust. Tõsta peale forellifilee, nahaga pool all. Kata ülejäänud peediseguga ja mähi tihedalt toidukilesse.

Tõsta pakike kõrgemate servadega alusele (peedimahl võib hakata kile vahelt läbi imbuma). Aseta pakikese peale kerge raskus, näiteks raskem puidust lõikelaud.

Hoia umbes kaks päeva külmas. Vahepeal võid kalapakki keerata ja välja imbuvat vedelikku vähemaks valada.

Serveerimiseks eemalda forellifileelt kogu peedisegu ja lõika kala õhukesteks viiludeks. Serveeri punase kalamarjaga.

Retsept on pärit ajakirja Toit & Trend 2010 aasta jõulunumbrist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse (vaata ka Ilse blogipostitust).

LISA KOMMENTAAR