Sidruni-juustukook

Sidrunimaitse saab see küpsetatud toorjuustukook värskest sidrunist ja sidrunivõidest.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 pakki sidruniküpsiseid

1 tl riivitud sidrunikoort

50 g sulatatud võid

Täidis:

700 g maitsestamata toorjuustu

2 dl sidrunivõiet (lemon curd)

1 tl riivitud sidrunikoort

3 muna

150 g suhkrut

Kaunistuseks:

soovi korral vaarikaid või maasikaid

Valmistamine

Soojenda ahi 200 C. 

Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud või ja 1 tl riivitud sidrunikoorega. Suru purusegu koogivormi põhja ja külgedele. 

Mikserda köögikombainis toorjuust kreemjaks, siis lisa sidrunivõie, suhkur ja 1 tl sidrunikoort.  Mikserda ühtlaseks, siis lisa ükshaaval juurde munad, iga lisamise järel mikserda segu läbi.

Kalla täidis küpsisepurupõhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 55-65 minutit, kuni kook on keskelt veidi kokku vajunud ja pealt tahenenud. 

Libista noaga mööda vormi serva, et koogi küljed vormi küljest lahti lööks. Pane vähemalt 2 tunniks, maksimaalselt 2 ööpäevaks ehk 48 tunniks, külmkappi tahenema. 

Enne serveerimist kaunista marjadega. 

Retsepti jagas Nami-Nami hea sõber Liina Vahter oma blogis

LISA KOMMENTAAR