2 pakki sidruniküpsiseid
1 tl riivitud sidrunikoort
50 g sulatatud võid
Täidis:700 g maitsestamata toorjuustu
2 dl sidrunivõiet (lemon curd)
1 tl riivitud sidrunikoort
3 muna
150 g suhkrut
Kaunistuseks:Soojenda ahi 200 C.
Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud või ja 1 tl riivitud sidrunikoorega. Suru purusegu koogivormi põhja ja külgedele.
Mikserda köögikombainis toorjuust kreemjaks, siis lisa sidrunivõie, suhkur ja 1 tl sidrunikoort. Mikserda ühtlaseks, siis lisa ükshaaval juurde munad, iga lisamise järel mikserda segu läbi.
Kalla täidis küpsisepurupõhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 55-65 minutit, kuni kook on keskelt veidi kokku vajunud ja pealt tahenenud.
Libista noaga mööda vormi serva, et koogi küljed vormi küljest lahti lööks. Pane vähemalt 2 tunniks, maksimaalselt 2 ööpäevaks ehk 48 tunniks, külmkappi tahenema.
Enne serveerimist kaunista marjadega.
Retsepti jagas Nami-Nami hea sõber Liina Vahter oma blogis.
Sidruni-juustukook
Sidrunimaitse saab see küpsetatud toorjuustukook värskest sidrunist ja sidrunivõidest.