Cannoli con Crema di Ricotta

Sitsiiliast pärit kuulsad ricotta-täidisega krõbedad torukesed.
NB! Selle magustoidu tegemisel on suureks abiks pastamasin!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Cannoli-torud:

300 g nisujahu

4 sl searasva

100 g suhkrut

2 tl kakaopulbrit

näpuotsaga soola

4 sl veiniäädikat

1 klopitud muna "liimimiseks"

Frittimiseks:

taimeõli

Ricotta-kreem:

3,75 dl täispiimast ricotta't (soovitatavalt lambapiimast)

100 g suhkrut

Kaunistamiseks:

apelsinikooresukaadi või pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Valmista esmalt cannoli-torud. Selleks sega kausis jahu, rasv, suhkur, kakaopulber ja sool ning mudi ühtlaseks puruks. Lisa vähehaaval veiniäädikas, kuni tainas ühtlase ja üsna kõva palli moodustab. 

Pane pastamasin kõige paksema vahe peale. Võta tükk cannoli-tainast ja rulli läbi masina 7-8 korda, pärast iga rullimist tainast korra kokku voltides. Tee nii kogu tainaga ja korda rullimist järjest peenema seadistusega, kuni lõpuks on tainas eelviimasest vahest läbi rullitud ja on õhuke, väga ühtlane ja siidjas. 

Aseta tainaribad kergelt jahusele lauale ning lõika 10 cm ümmarguse vormi abil ketasteks. Keera tainakettad ümber metallist või puidust cannoli-toru. "Liimi" kokkupuutekoht munaga ja vajuta pealmine pool tugevasti kinni.

Tainajäägid suru uuesti pätsiks kokku ning rulli uuesti pastamasinaga õhukeseks!

Kuumuta paksupõhjalises laias potis 5 cm kiht õli. Lisa cannoli-torud paari-kolmekaupa õlisse ning prae 4-5 minutit, kuni torud kergelt mullitavad, on krõbedad ja kuldpruunid. Võta tangidega õlist välja, pane köögipaberile tahenema. Siis lase jahtuda ja eemalda ettevaatlikult cannoli-vormid. 

Ricotta-kreemi jaoks klopi ricotta ja suhkur ühtlaseks ja kreemjaks. Täida torud väikese lusika või pritskoti abil.

Kaunista apelsinisukaadiga või pistaatsiapähklitega. 

Nipid ja soovitused:

  • Retsepti autor Patrizia Lanza soovitab Sitsiilias Palermos olles kindlasti proovida Rosciglione perekonna cannoli-torukesi.  Fabbrica Cannoli tegutseb juba 1840. aastast!

Retsept on mugandatud Patrizia Lanza raamatust "Coming Home to Sicily. Seasonal Harvests and Cooking from Casa Vecchie". 

LISA KOMMENTAAR

Alari
postitatud 16.03.2021 10:00

Keegi seda retsepti proovinud ka on ? Õlisse pannes läks laiali nagu saepuru