300 g nisujahu
4 sl searasva
100 g suhkrut
2 tl kakaopulbrit
näpuotsaga soola
4 sl veiniäädikat
1 klopitud muna "liimimiseks"
Frittimiseks: Ricotta-kreem:3,75 dl täispiimast ricotta't (soovitatavalt lambapiimast)
100 g suhkrut
Kaunistamiseks:apelsinikooresukaadi või pistaatsiapähkleid
Valmista esmalt cannoli-torud. Selleks sega kausis jahu, rasv, suhkur, kakaopulber ja sool ning mudi ühtlaseks puruks. Lisa vähehaaval veiniäädikas, kuni tainas ühtlase ja üsna kõva palli moodustab.
Pane pastamasin kõige paksema vahe peale. Võta tükk cannoli-tainast ja rulli läbi masina 7-8 korda, pärast iga rullimist tainast korra kokku voltides. Tee nii kogu tainaga ja korda rullimist järjest peenema seadistusega, kuni lõpuks on tainas eelviimasest vahest läbi rullitud ja on õhuke, väga ühtlane ja siidjas.
Aseta tainaribad kergelt jahusele lauale ning lõika 10 cm ümmarguse vormi abil ketasteks. Keera tainakettad ümber metallist või puidust cannoli-toru. "Liimi" kokkupuutekoht munaga ja vajuta pealmine pool tugevasti kinni.
Tainajäägid suru uuesti pätsiks kokku ning rulli uuesti pastamasinaga õhukeseks!
Kuumuta paksupõhjalises laias potis 5 cm kiht õli. Lisa cannoli-torud paari-kolmekaupa õlisse ning prae 4-5 minutit, kuni torud kergelt mullitavad, on krõbedad ja kuldpruunid. Võta tangidega õlist välja, pane köögipaberile tahenema. Siis lase jahtuda ja eemalda ettevaatlikult cannoli-vormid.
Ricotta-kreemi jaoks klopi ricotta ja suhkur ühtlaseks ja kreemjaks. Täida torud väikese lusika või pritskoti abil.
Kaunista apelsinisukaadiga või pistaatsiapähklitega.
Retsept on mugandatud Patrizia Lanza raamatust "Coming Home to Sicily. Seasonal Harvests and Cooking from Casa Vecchie".
Cannoli con Crema di Ricotta
Sitsiiliast pärit kuulsad ricotta-täidisega krõbedad torukesed. NB! Selle magustoidu tegemisel on suureks abiks pastamasin!