Tacu tacu ehk Peruu riis ja läätsed

Tacu tacu't serveeritakse tihti praetud steigi ja praetud munaga, aga koos salatiga saad sellest maitsva vegetaarse õhtusöögi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g pruune läätsesid (u 2,5 dl)

2 l vett

2 tl hakitud küüslauku

6 sl õli (sh rapsiõli)

2,5 dl pikateralist riisi

1 hakitud väike punane sibul

1 sl ají amarillo või ají mirasol tšillipastat

Valmistamine

Kuumuta läätsed, 1,25 liitrit vett ja 0,5 tl soola keskmise suurusega potis keemiseni. Siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 20-25 minutit, kuni läätsed on pehmed. Nõruta läätsed ja pane suurde kaussi.

Samal ajal kuumuta teises potis 1 sl õli, lisa 1 tl küüslauku ja kuumuta segades minut aega. Lisa riis, kuumuta segades minut aega. Lisa 5 dl vett ja 1 tl soola ning kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda riisi tasasel tulel 20 minutit. 

Võta riisipott tulelt ja lase veel 10 minutit kaane all seista. Siis sega riis õrnalt läbi ja seejärel sega juurde nõrutatud keedetud läätsed. 

Kuumuta praepannil 1 sl õli ja prae selles peenelt hakitud punane sibul ja ülejäänud 1 tl küüslauku klaasjaks (3-5 minutit). Lisa tšillipasta ja kuumuta segades 1 minut. Siis sega sibulasegu riisi-läätsesegu hulka.

Nüüd lisa praepannile ülejäänud 4 sl õli ja seejärel tõsta pannile riisi-läätsesegu. Suru läätsesegu ühtlaseks ja siis prae 3 minutit, kuni alla moodustub krõbe kiht. Siis sega ja prae veel veel 3 minutit, kuni jälle moodustub krõbe kiht alla. Tee seda veel mõned korrad, kuni riisisegus on palju krõbedaid riisitükke (kokku umbes 15 minutit praadimist). 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Epicurious.com lehelt.

LISA KOMMENTAAR