Mustika-Skyramisù

Väga lihtne tiramisùst inspireeritud dessert, kus kohtuvad põhjamaised metsmustikad ja Islandi hapendatud piimatoode skyr, täpsemalt Farmi skyr mustikatega.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit + maitsestumine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g Savoiardi küpsiseid

niisutamiseks õunamahla või pirnimahla

400 g mustikaid

4 topsi Farmi skyr mustikatega (a 150 g)

400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Võta keskmise suurusega keraamiline kandiline vorm, millega sobib kooki ka serveerida.

Laota Savoiardi küpsised vormi põhja, siis pintselda pealt julgelt õuna- või pirnimahlaga. 

Puista küpsistele ühtlase kihina umbes 350 g mustikaid. 

Vahusta rõõsk koor kausis pehmeks vahuks, maitsesta vanilliekstraktiga ja siis sega hulka Farmi skyr mustikatega. Tõsta kreem vormi asetatud küpsistele ja mustikatele.

Puista peale ülejäänud mustikad. 

Aseta kook paariks tunniks jahedasse või külmkappi maitsestuma. 

Nipid ja soovitused:

  • Kasutada võib nii värskeid kui ka külmutatud mustikaid. Pildil on kasutatud metsmustikaid, kuid ilmselt õnnestub dessert ka kultuurmustikatega. 
  • Võid valmistada selle vormidesserdi ka nn kausitordina. 

Retsept on mugandatud Lidl-lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.07.2018 18:07

Väga mõnus dessert, mis valmib nii lihtsa vaevaga! Kindlasti saaks seda ka kausitordina valmistada.