Väga lihtne tiramisùst inspireeritud dessert, kus kohtuvad põhjamaised metsmustikad ja Islandi hapendatud piimatoode skyr, täpsemalt Farmi skyr mustikatega.
Võta keskmise suurusega keraamiline kandiline vorm, millega sobib kooki ka serveerida.
Laota Savoiardi küpsised vormi põhja, siis pintselda pealt julgelt õuna- või pirnimahlaga.
Puista küpsistele ühtlase kihina umbes 350 g mustikaid.
Vahusta rõõsk koor kausis pehmeks vahuks, maitsesta vanilliekstraktiga ja siis sega hulka Farmi skyr mustikatega. Tõsta kreem vormi asetatud küpsistele ja mustikatele.
Puista peale ülejäänud mustikad.
Aseta kook paariks tunniks jahedasse või külmkappi maitsestuma.
Nipid ja soovitused:
Kasutada võib nii värskeid kui ka külmutatud mustikaid. Pildil on kasutatud metsmustikaid, kuid ilmselt õnnestub dessert ka kultuurmustikatega.
Võid valmistada selle vormidesserdi ka nn kausitordina.
Mustika-Skyramisù
Väga lihtne tiramisùst inspireeritud dessert, kus kohtuvad põhjamaised metsmustikad ja Islandi hapendatud piimatoode skyr, täpsemalt Farmi skyr mustikatega.