Soolased kartulid ja sinepikaaviar

USA koka Richard Blaisi retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l väikeseid varajasi kartuleid

soola

Sinepikaaviar:

2 sl kollaseid sinepiseemneid

60 ml vett

60 ml e. 4 sl suhkrut

Serveerimiseks:

crème fraîche'i

viilutatud talisibulat või rohelist sibulat

soovi korral peekonikõrneid

Valmistamine

Rösti sinepiseemned kuival kuumal pannil aeg-ajalt segades, kuni seemned praksuma hakkavad (u 3-4 minutit). Sega väikeses kausis suhkur ja vesi omavahel, kuni suhkur on lahustunud. Siis kalla pannile ja kuumuta segades, kuni seemned paisuvad ja leem on siirupine (u 2-3 minutit). 

Tõsta pann tulelt, lase jahtuda. (Seda võib kuni 6 nädalat varem teha. Hoia kinnises karbis külmkapis).

Pane kartulid potti, kalla peale nii palju vett, et kartulid oleksid kaetud. Lisa peotäis (!!!) soola. Keeda, kuni vesi aurustub ja kartulid on soolatolmused ja krimpsus. 

Serveeri hapukoore või crème fraiche'i törtsuga, sinepikaaviari ja rohelise sibulaga. Soovi korral võid peale ka peekonikõrneid puistada. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR