Rösti sinepiseemned kuival kuumal pannil aeg-ajalt segades, kuni seemned praksuma hakkavad (u 3-4 minutit). Sega väikeses kausis suhkur ja vesi omavahel, kuni suhkur on lahustunud. Siis kalla pannile ja kuumuta segades, kuni seemned paisuvad ja leem on siirupine (u 2-3 minutit).
Tõsta pann tulelt, lase jahtuda. (Seda võib kuni 6 nädalat varem teha. Hoia kinnises karbis külmkapis).
Pane kartulid potti, kalla peale nii palju vett, et kartulid oleksid kaetud. Lisa peotäis (!!!) soola. Keeda, kuni vesi aurustub ja kartulid on soolatolmused ja krimpsus.
Serveeri hapukoore või crème fraiche'i törtsuga, sinepikaaviari ja rohelise sibulaga. Soovi korral võid peale ka peekonikõrneid puistada.
Soolased kartulid ja sinepikaaviar
USA koka Richard Blaisi retsept.