175 g küpsiseid
80 g sulatatud võid
Täidis:300 g kodujuustu
100 g hapukoort
200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
50 g suhkrut
11 g želatiinipulbrit
Kaunistuseks:1 pakk kiivimaitselist tarretisepulbrit
2-3 värsket kiivit
Tordi põhja valmistamiseks purusta küpsised köögikombainis. Sega juurde sulatatud või ja töötle ühtlaseks. Suru saadud segu 22 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja tõsta külmkappi tahkuma.
Tordi tegemist alusta želatiini paisutamisega. Pane želatiin kuumakindlasse kausikesse, vala peale külm vesi ja jäta paisuma.
Alusta tordikreemi valmistamisega. Selleks võta vahukoor ja vahusta see suhkruga tugevaks vahuks. Siis sega vähehaaval juurde hapukoor ning seejärel kodujuust. Tordikreem peab olema ühtlase konsistentsiga.
Võta nüüd anum, kuhu jätsid želatiinipulbri veega. Edasi vajab pundunud želatiin kuumaveevannil sulatamist. Selle jaoks vali kauss/pott, kuhu sisse asetada kuum vesi. Vee kohale aseta anum želatiiniga. Kuumuta veega täidetud kaussi/potti madalal kuumusel ning sega želatiini. Ära želatiini keema lase. Võta väike osa vahustatud kreemist ja sega sellesse sulatatud želatiini. Kreemi ja želatiini segu lisa ülejäänud tordikreemile. Valmis kreem vala tordipõhjale.
Hea oleks jätta praegu veel pooleliolev tort ööpäevaks külmkappi.
Võta tort külmast välja, kaunista kiivist lõigatud viiludega.
Tordi kaunistamiseks valmista selle kate kiivimaitselisest tarretisest vastavalt pakendi juhistele, lase jahtuda. Kata tordile asetatud kiiviviilud tarretisega ning tõsta tort mõneks ajaks külmkappi, et želeekiht saaks tarretuda.
Valmis tort lõika viiludeks ja serveeri!
Optima Linja tarretisepulber värske kiivi peal ei tarretu. See on isegi pakil kirjas. Öö läbi külmkapis olnud tarretis kiivide peal oli hommikuks ikka vedel nagu vesi. Tordi peal kasutasin tarretisesuhkrut ja see tarretas küll.
MAXIMA SOOVITAB: Kodujuustu-kiivitort
Maxima Eesti soovitab retsepti, mille toel saab meisterdada kevadiselt kerge ja rohelistes toonides tordi. Passib kenasti kevad-suviste sünnipäevalaste laudu kaunistama või ka koolilõpetaja pidulauale.
Mis värvi on kevadine maitse? Jelena Hakman, kes juhib Maxima Meistrite Kvaliteeti, pakub selleks värviks rohelise. Miks? Sest kevad on just see aeg, mil köök täitub erinevates varjundites rohelisega ning paneb maitsemeeled ootama värskust ja puhtust. "Kevadiselt rõõmustavaks tordiks oma värvilt kui maitselt võiks nii sünnipäevalisele kui koolilõpetajale olla kodujuustu-kiivitort," ütleb Hakman.