pikka saia või ciabatta't
paar rabarbrivart
mett või vahtrasiirupit
Pese rabarbrivarred (koorida pole vaja!), lõika u 1 cm viiudeks. Pane väikesesse ahjuvormi ühekordse kihina, piserda peale supilusikatäis vett ning seejärel nirista peale mesi. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni rabarbriviilud on pehmenenud, aga mitte pudruks muutunud. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Rösti pähklid ahjus või kuival kuumal pannil kuldseks, siis haki jämedalt.
Lõika sai viiludeks, nirista peale oliiviõli ja küpseta ahjus kuldseks või prae keskmiselt kuumal pannil mõlemalt poolt.
Lõika kitsejuust u 5 mm paksusteks viiludeks, tõsta saiaviiludele. (Soovi korral pane uuesti paariks minutiks grillahju, et juust värvi saaks).
Tõsta igale suupistele mõned rabarbritükid koos leemega, veidi hakitud pähkleid. Jahvata peale musta pipart ning kaunista hakitud murulaugu või tüümianiga.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU. Vaata, kuidas Nami-Nami Pille tegi neid suupisteid ETV Terevisiooni stuudios.
Kas võib külmutatud rabarberit ka kasutada või läheb väga plödiks kätte ära?
Helenv, eks ta on "plödim", aga kui veidi vähem doseerida, siis ilmselt saia pealt minema ei jookse :)
Krõbesaiad kitsejuustu ja röstitud rabarbriga
Mõnusad kevadsuvised suupisted.