Krõbesaiad kitsejuustu ja röstitud rabarbriga

Mõnusad kevadsuvised suupisted.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Valmistamine

Pese rabarbrivarred (koorida pole vaja!), lõika u 1 cm viiudeks. Pane väikesesse ahjuvormi ühekordse kihina, piserda peale supilusikatäis vett ning seejärel nirista peale mesi. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni rabarbriviilud on pehmenenud, aga mitte pudruks muutunud. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Rösti pähklid ahjus või kuival kuumal pannil kuldseks, siis haki jämedalt. 

Lõika sai viiludeks, nirista peale oliiviõli ja küpseta ahjus kuldseks või prae keskmiselt kuumal pannil mõlemalt poolt. 

Lõika kitsejuust u 5 mm paksusteks viiludeks, tõsta saiaviiludele. (Soovi korral pane uuesti paariks minutiks grillahju, et juust värvi saaks). 

Tõsta igale suupistele mõned rabarbritükid koos leemega, veidi hakitud pähkleid. Jahvata peale musta pipart ning kaunista hakitud murulaugu või tüümianiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid, võid neid suupisteid serveerida rohelise salati padjal. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU. Vaata, kuidas Nami-Nami Pille tegi neid suupisteid ETV Terevisiooni stuudios.

LISA KOMMENTAAR

helenv
postitatud 16.02.2019 17:11

Kas võib külmutatud rabarberit ka kasutada või läheb väga plödiks kätte ära?

Pille
postitatud 20.02.2019 16:19

Helenv, eks ta on "plödim", aga kui veidi vähem doseerida, siis ilmselt saia pealt minema ei jookse :)