Põdrakanepivõrsed pošeeritud munaga. Kasuta noori, u 20 cm pikkuseid põdrakanepivõrseid.
1 pošeeritud muna
6 põdrakanepivõrset
1 sl sulatatud võid
musta pipart
vett, soola ja äädikat
Pošeeri esmalt muna (juhised leiad siit).
Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool (umbes 1 liiter vett ja 2 tl soola). Lisa põdrakanepivõrsed ja keeda neid umbes minut aega, siis nõruta.
Tõsta põdrakanepivõrsed taldrikule, lisa sulavõi ning upumuna. Jahvata veskist pipart peale ning serveeri.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotivinkki, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Noored võrsed on tõesti maitsvad, pikemad kui 15-20 cm on juba puised. Täitsa hea vahelduseks päris sparglile .
Põdrakanep upumunaga
Põdrakanepivõrsed pošeeritud munaga. Kasuta noori, u 20 cm pikkuseid põdrakanepivõrseid.