Põdrakanepisupp

Noortest põdrakanepivõrsetest saab teha palju erinevaid roogi, nt hõrgu püreesupi. Kasuta noori, kuni 20 cm pikkuseid põdrakanepivõrseid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl võid

1 sl nisujahu

4 dl köögiviljapuljongit

150 g noori põdrakanepivõrseid

2 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa põdrakanepivõrsed hoolega, lõika väiksemateks tükkideks. Haki sibul.

Kuumuta potis keskmisel kuumusel sibul võis klaasjaks, siis lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minut aega. 

Sega juurde jahu, siis lisa köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, siis lisa põdrakanep ning keeda 3-5 minutit. Lisa rõõsk koor ja kuumuta supp keemiseni. 

Püreesta supp saumikseri abil, siis maitsesta soola-pipraga parajaks.   

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku.fi, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Maalt ja hobusega
postitatud 11.03.2020 09:43

Huvitav!