Lõhe sumahhi ja viigimarjadega

Populaarses Austraalia saates "My Kitchen Rules" serveeriti seda eelroana.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 x 150 g värsket lõhet (4 portsjontükki)

2 ml oliiviõli

1,5 tl sumahhi

soola ja musta pipart

2 suurt värsket viigimarja

1 sl palsamiäädikat

Viigimarja-punaveinikaste:

6 tükeldatud viigimarja

2 hakitud šalottsibulat

250 ml punast veini

1 tl peensuhkrut

50 g külma võid

Salat:

2 tl oliiviõli

2 tl sidrunimahla

100 g rukolalehti

2 tükeldatud viigimarja

Kaunistamiseks:

4 sl kergelt röstitud makadaamia pähkleid

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Pane tükeldatud viigimarjad, hakitud sibul, punavein ja suhkur väikesesse kaussi. Kuumuta keemiseni, siis lase 8-10 minutit podiseda, aeg-ajalt segades, kuni kaste on kolmandiku võrra kokku keenud.

Kurna kaste läbi sõela, tükid viska minema. Pane uuesti potti ja kuumuta 3-4 minutit või kuni kaste on veidi paksenenud. Siis vispelda jaokaupa juurde külmad võikuubikud - nii saad paksu ja läikiva kastme. 

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Määri lõhe portsjontükid üleni õli ja sumahhiga kokku, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas u 8 minutit või kuni lõhetükid on poolküpsed (medium rare). Lase 5 minutit tõmmata. 

Salati jaoks sega kõik komponendid kausis kokku, maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta kergelt õlitatud praepann keskmisel kuumusel. Lisa pooleks lõigatud viigimarjad, lõikepind allpool, ja prae 2-3 minutit, kuni viigimarjad on kergelt pruunistunud ja küpsed. Lisa palsamiäädikas ja prae veel minut aega või kuni kergelt karamellistunud. 

Jaota lõhe, salat ja viigimarjad taldrikutele, nirista peale kastet, puista peale röstitud makadaamiad ja serveeri.

Allikas: MKR

LISA KOMMENTAAR