4 x 150 g värsket lõhet (4 portsjontükki)
2 ml oliiviõli
1,5 tl sumahhi
soola ja musta pipart
2 suurt värsket viigimarja
1 sl palsamiäädikat
Viigimarja-punaveinikaste:6 tükeldatud viigimarja
2 hakitud šalottsibulat
250 ml punast veini
1 tl peensuhkrut
50 g külma võid
Salat:2 tl oliiviõli
2 tl sidrunimahla
100 g rukolalehti
2 tükeldatud viigimarja
Kaunistamiseks:4 sl kergelt röstitud makadaamia pähkleid
Valmista esmalt kaste. Pane tükeldatud viigimarjad, hakitud sibul, punavein ja suhkur väikesesse kaussi. Kuumuta keemiseni, siis lase 8-10 minutit podiseda, aeg-ajalt segades, kuni kaste on kolmandiku võrra kokku keenud.
Kurna kaste läbi sõela, tükid viska minema. Pane uuesti potti ja kuumuta 3-4 minutit või kuni kaste on veidi paksenenud. Siis vispelda jaokaupa juurde külmad võikuubikud - nii saad paksu ja läikiva kastme.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Määri lõhe portsjontükid üleni õli ja sumahhiga kokku, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas u 8 minutit või kuni lõhetükid on poolküpsed (medium rare). Lase 5 minutit tõmmata.
Salati jaoks sega kõik komponendid kausis kokku, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta kergelt õlitatud praepann keskmisel kuumusel. Lisa pooleks lõigatud viigimarjad, lõikepind allpool, ja prae 2-3 minutit, kuni viigimarjad on kergelt pruunistunud ja küpsed. Lisa palsamiäädikas ja prae veel minut aega või kuni kergelt karamellistunud.
Jaota lõhe, salat ja viigimarjad taldrikutele, nirista peale kastet, puista peale röstitud makadaamiad ja serveeri.
Allikas: MKR
Lõhe sumahhi ja viigimarjadega
Populaarses Austraalia saates "My Kitchen Rules" serveeriti seda eelroana.