Searibi

Lihtsas ja kergelt suitsuses kuivmarinaadis searibi. Serveeri meelepärase mopikastmega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sea ribiplaati

4 tl soola

2 tl musta pipart

2 tl suitsupaprikat

2 tl suhkrut

Serveerimiseks:

meelepärast mop- või grillkastet

Valmistamine

Puhasta ribi kelmetest. Sega kokku maitseained. Hõõru ribi maitseaineseguga kokku ja jäta maitsestuma.

Seejärel küpseta ribisid ahjus 110 kraadi juures kokku umbes 3 tundi. Pärast ahjust väljavõtmist mähi ribid fooliumisse ning jäta minimaalselt pooleks tunniks puhkama.

Serveerimiseks lõika ribid lahti ja pintselda mop-kastmega.

Retsepti jagas Toiduakadeemia eestvedaja Tarvo Kullama 2017. a. Sealihaakadeemias. Foto: Sealihaakadeemia (detail)

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 26.12.2018 13:23

Oli maitsev, aga eelistame vast ikka grillipeal ribi küpsetada.