240 g nisujahu (4 dl)
125 g suhkrut (1.5 dl)
2 tl vanillisuhkrut soovi korral
1.5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
100 g võid
2 suurt muna
2 dl hapupiima või keefirit
500 g õuna
Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks (kui kasutad poeõunu, siis võid need esmalt koorida). Sega kuivained omavahel.
Sulata või, pane tainakaussi. Lisa vähehaaval hapupiim, siis klopi juurde munad. Lisa kuivained ja õunakuubikud.
Pane tainas ühtlase kihina võitatud 25x32 cm koogivormi (plaadikoogi jaoks tee tainast topeltkogus), puista peale demerara suhkrut ja soovi korral ka nt kaneeli.
Küpseta 200kraadises ahjus helekollaseks (umbes 40-45 minutit). Veidi jahtunud koogile puista soovi korral tuhksuhkrut.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mina tegin 26 cm läbimõõduga vormis. Ja õuntega. Mõned ploomid panin ka sisse. Lisaks panin kaneeli ja purustatud mooniseemneid pisut. Peale mandlilaaste ja fariinisuhkrut. Ahjus oli 40 minutit ja sai paras.
Väga maitsev ja uskumatult lihtne! Mulle meeldib just see, et pole kaneeli ega muid maitseaineid, vaid puhas õunamaitse. Aga küpsetusaega pikendasin minagi oma 45-50 minutini.
Mõnus ja lihtne kook. Peale panin pisut fariinisuhkrut.
lihtsalt super kook, keele viib alla... mina asendasin hapupiima jogurtiga, sest esimest lihtsalt polnud... rabarbereid panin rohkem kui retseptis kirjas, muidugi siis veidi ka suhkrut ja lasin suhkrul 10 minutit rabarbrist mahla välja tõmmata.
Nii mõnus ja lihtne kook!
Kas ma küpsetasin liiga vähe või ongi see kook suht nätske?
Nätske pole nüüd vist õige sõna, aga kuna see on hapupiimaga kook, kus lisaks veel üsna palju õunu, siis on see tavalisest biskviitkoogist palju mahlasem. (vastatud algselt 1.10.2009)
minu kõige lollikindlam ja kindlasti ka lemmikum õunakook!
Tegin rabarbriga - panin 300 g rabarbrit ja 2 dl suhkrut, tuli paras. Ja maitsev!
väga hea kook lausa keele viib alla see andis mulle palju koogi ideid
Ma lisasin piima (sest midagi muud siin Hispaanias ju ei leidu) ja tuli väga maitsev. Istun ja pugin :)
Tõesti lihtne ja hea õunakook. Tegin olude sunnil piimaga, õnnestus ikka hästi. :)
väga hea kook, mul ei olnud hapupiima ega keefiri , asendasin selle hapukoore ja maitsestamata jogurtiga, oli ikkagi super hea :)
Olen seda koogikest teinud nüüdseks kolm korda. Suhkru olen asendanud steviaga ja tulemus ikkagi suurepärane. Väga mõnus. Võrreldes pildi peal olevaga tundub tekstuur teine. Kook on kohevam. Mingil põhjusel läheb minu koogikesel ka ahjus kauem aega, suisa üle tunni. Tore retsept, äitähh!
Tegin kooki täistera speltanisujahu ning toorroosuhkruga. Tuli väga maitsev!
mina olen sellist kooki teinud, kuid tavaliselt sulatatud või ja keefiri hapukoorega asendanud. väga-väga lihtne kook, ainult kokkusegamise vaev ja väga maitsev ka.
Väga lihtne teha, maitseb suurepäraselt, ka paar päeva hiljem. Kindlasti läheb kordamisele!
Üle ootuste maitev kook. Hapupiima ega keefirit mul polnud, asendasin kreeka jogurtiga. Dememrarat samuti pomud, loosi läks tavaline valge suhkur. Küpsetuspuöbrit läks hajameelsuse tõttu 2 lusikatäit, aga see ei avaldanud kogi maitsele mingit halvemat mõju Peale raputasin lisaks kaneelile ka sutsuke kardemoni. Tõeliselt maitsev kook, teem kindlasti veel. Rändas hoobilt mu lemmikretsetptide kausta. :)
Tegin ka just. Keefiri asemel kasutasin maitestamata jogurtit ja panin rohkem kui siin öeldud, kuna muidu ei tulnud sellest õige tainas, vaid kuiv käkk. Aga nüüd ahjust väljas ja niiiiiiii maitsev!!!!!
Lihtsuses peitub võlu- Tavalise nisujahu asemel soovitan proovida ka mitmeviljajahusega. Mõnus karune!!!
ei tea, jäi selline nätske, munamaitse käib ka üle.
Täitsa maitsev!
Ma asendasin pool jahu odrajahuga ja hapupiima hapukoorega. Siis munad kaalikatega ja suhkru kreekapähklitega. Ja panin porgandijahu ja sojapiima ka. Jäi nätske ja natuke imelik. Rohkem seda retsepti ei kasuta.
Ma panin tomateid ounte asemel. Vaga hea tuli valja. Kindlasti prooi.
Sander, naljahammas :)
No mina ei tea kuidas teie, aga selise koguse jahu peale mina panen 0,5 liitrit keefiri. Muidu jäb tainas liiga paks ju...?
Ongi väga hea! Juba proovisin ka küpsetada!
See oli hea lihtne teha. Maitses ka hästi! Yle pika aja õnnestunud õunakook
Tassikese kohvi kõrvale imehea. Lisasin 500g hapukoort ja 100g keefirit.
Väga maitsev, mahlane ja kodune. Kindlasti läheb kordamisele. Ahjus oli 45 mis ja kõik väga paras. Panin peale natuke kaneeli ka :)
viimaste nädalate hitt-küpsetis meie peres :)
mul 4 korda järjest tehtud, lihtne ja hea
Vvvcccytghuuvnkhbhhhjohbuugjyfcvhjhhhhhiuihgg
Lihtsalt nii hea! Ma panin segamini tatra-, täistera- ja tavalist nisujahu ja õuntele lisaks pohli :)
Ja mis mõttega toiduaineid-aega raisata,kui saab ka lihtsama retsepti ja vähema küpsetusajaga ülihea õunakoogi? 200g jahu 200g suhkrut 200g jogurtit,hapukoort,kefiiri 2 muna 1 tl.söögisoodat 30g vaniljesuhkrut 3-5 õuna(viilutada) pealepuistamiseks suhkru-kaneeli segu 200 kraadises kuumuses 20 minutit ja plaadikook( 25x35)on valmis!
Mina teen seda kooki kaerajahuga! Ülimaitsev :)
See on tõesti väga hea kook ja lihtne valmistada. Mulle meeldib, et palju õunu saab ära kasutada. Teen ümmarguses koogivormis ja tuleb paksem kui pildil näha. Lisan rosinaid, purustatud pähkleid või mandleid ( laaste), vaniljet, kaneeli nats, kookose pulbrit ja saab vääääga hea koogi :)
Tegin täpselt retsepti järgi, topeltkoguse, suure plaadi täie.... ja maailma parima koogi!!! Maitses kõigile! Ülilihtne ikka!
Superhea... Viis lapsepõlve tagasi...
Mina ei teinud koogivormis, ega ka 26 cm vormis. Ei teinud üldse. Väga hea oli, sain puhata. Soovitan teistelegi..
Mis napakas Nimi see on
MIS NAPAKAS TAUN SAA OLED
Kes armastavad , et taigen läbi küpseks, siis neile ei soovita. Pealt ja alt küpses ilusti, aga keskelt jääb vedel. Ei meeldinud.
Esimest korda proovisin ja lemmikuks see kohe kindlasti ei saa, aga korra võis vahelduseks teha.
...ei midagi erilist,sest jäi jah kuidagi munase maitsega ja see juba rikub maitse:-( Millest see,vöi peabki nii olema?
<p>Tegin täpselt retsepti järgi, isegi vorm oli sama suur.</p> <p>Tainas tuli tõesti pigem paks, aga kõik ained segunesid kenasti. </p> <p>Kuna kook sisaldab palju õuna, võib esialgu jääda mulje, et see on seest toores või vedel. Tegelikult on lihtsalt väga mahlane õunakook!</p> <p>Munamaitset mina küll ei täheldanud, aga võib-olla ka sellepärast, et puistasin peale nii kaneeli kui demerara suhkrut. Sellest tekkis mõnus õhuke krõbe pealispind. Hea kook, lihtne teha.</p>
jäi nätske, kuigi mulle meeldib nätske oli see minu jaoks liig, isegi toppisin korra uuesi ahju. Aga ei midagi paranenud, kindlasti seda enam ei proovi.
Maitsev ja tõepoolest lihtne kook. Soovitan!
Mina midagi segama kausis ei hakanud. Kasutasin keraamilist vormi mille põhja puistasin õunakuubikud (segatud vähese suhkru ja kaneeliga) ja peale kallasin taignasegu. 45 min 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil. </br>Väga lihtne ja maitsev! Sõime vanillikastmega soojalt.
Tegin ümmarguses vormis, keefiri asendasin hapukoorega ja tuli ka väga maitsev, küpsetasin u 30 min, rohkem polnud vaja, kindlasti teen veel seda head kooki.
IT,S WERY EASY AND FUN !
Lõpphea kook tuli minulgi. Leidsin selle retsepti kuna soovisin ära tarbida hapupiima umbes 1L. Tegin retsepti koguste järgi kõik kuid piima jäi ikka üle seega tegin ülejäänust piimast kohupiima ja lisasin selle ka koogile. Väga lihtne protsess ja kiiresti sai valmis. Kook tuli isuäratava välimusega ja maitsev. Aitäh
Esimest korda katsetasin ja kindlasti läheb kordamisele. Väga maitsev! Ja lihtne valmistada.
<p>Tegin plaadikoogi. Asendasin u pool nisujahu kogust kaerajahuga, kuna nisujahu polnud piisavas koguses. Ja keefiri asemel hapukoor, sest ka keefir puudus. :D</p> Aga sellegipoolest väga maitsev ja lihtne teha. Ahjus oli 30 minutit. Rohkema ajaga oleks liiga palju saanud. Üldiselt oma ahjus peangi alati u 10 minuti võrra aega lühemaks muutma.
Väga,väga hea kook,kypsetan seda sel sygisel juba kolmandat korda ja alati önnestub, köigile maitseb.Aithh!!
Teen seda kooki juba oma 10.a olen pannud ka keefiri asemel jogurtit, toimib sama hästi
Ülimaisev
Väga lihtne ja maitsev! Laps sai valmistamisega üksi hakkama ning õnnestus suurepäraselt, sõime kolmekesi kolmveerand kooki ühe hingetõmbega. Kasutasime luksuslikku maalt toodud piimast hapupiima.:)
Tegin hapukoore-vee seguga, isekerkivast nisujahust (ilma küpsetuspulbrita) ja vähendasin suhkru kogust. Granny Smith õuntele lisasin veidi kuivatatud jõhvikaid. Muu sama. 40 min 190 kraadi. Väga hää sai!
Tegin täna rabarbriga - no tehakse ikka häid asju! Rabarbrit panin u 400g ja suhkrut panin ka juurde, aga no nii silma järgi ;)
Super mõnus sai see koogike. Panin 4 (M) suuruses muna ja suhkurt ka poole vähem. Nii hea kergelt nätske, aga samas õhuline.
Nii lihtne ja nii maitsev! Mmm, seda kooki teen ma kindlasti veel mitu korda. Panin 1/3 tatrajahu ja 2/3 nisujahu, suhkurt 1/4 võrra vähem ja rohkelt kaneeli peale. Imeline! aitäh retsepti eest :)
See mulle meeldiks!
Mulle ka
Korduvalt läbi proovitud - lihtne, kiire ja väga maitsev.
Lemmikretsept kui vaja kiirelt midagi mõnusat põske pista. Viimati sai tehtud eile õhtul.
Just paar päeva tagasi tegin 2 suurt plaaditäit.
Äge Ok nice
Maitses väga hästi,lihtne oli.Tegin Kreeka jogurtiga.
Väga hea kook tuli. Aitäh!
Lihtne valmistada, söödav aga teist korda ei tee.
Tuli miski pärast väga plödine
Ahju ikka panid, Gordon? :)
Kahjuks küll, Pille.
Siis oli ahjuga või ajaarvestusega midagi väga valesti. Ilmselt küpsetas vaid alt ja oli niiehknii liiga jahe :(
Minu ahi kurat maksab 23000€, see küpsetab kõik ära. Ärge tulge pasajunne näkku määrima. Arvan, et teie retsept on sitt nagu sitavares. Hahahhaha nali. Tegelt olete parim. Mopsu teile
????????
PILLE SA PAKS KOGUAEG SIIN SÖÖGI LEHEL MINE JA TEE TRENNI SA PAKS ROTT
@pilleonkebab, kes teile haiget tegi, et te siia nii õelaid kommentaare jätate? Palun rahunege maha. We love Pille.
Täiesti ausalt, alguses ahjust võttes tundus küll, et läks täiesti nässu :D Kook oli ahjus umbes tund (ja olen enne ka keefiriga erinevaid kooke teinud, seega umbes teadsin eeldada, et see ei peakski olema niimoodi läbiküpsenud nagu näiteks biskviit), aga sellegipoolest tundus, et täiesti toores seest. Pilt on ka tehtud ahjusoojast koogist. Selgus aga, et mahajahtudes muutus koogi tekstuur hoopis teistsuguseks, väga mahlane ja üldse mitte liiga magus kook, super! Teen teinekordki :)
Jummel kui hea ja lihtne! Me oleme seda nüüd juba 3x teinud :P
Meie pere lemmik.
Aastaid seda juba teinud:)!
Very nice
Proovisin ja tuli hästi välja. Äitäh
Järele proovitud, väga hea - kiidan!
Lemmik. Teen sama retsept ja 24cm lahtikäivasse vormi. Pihuga pohli ka sekka.
Üli hea!!!!!!
Selle sügise hitt kook meie peres.
Tegin topeltkoguse ja suure plaaditäie, õunale lisasin kaneeli ja absoluutne lemmik kook. Mõnus pehme ja mahlane õrnalt ! Aitäh !
super hea ja mõnusalt õhuline kook
Aitäh saime ime hea koogi!!
Tegin topletportsu 26 cm läbimõõduga vormis. Lisasin 1 tl kardemoni ka. Väga hea tuli
Good
Tervist Pole kooki veel teinud.
tere! tal on oigus!
MIS KURADI SÜÜRIA ROTT SEE ON :D
Väga tore ja hea õunakook! Lihtne ettevõtmine, kui teed esimest korda ise kooki!
Neli korda juba sellel kuul tehtud ja nõutakse lisa.
Aegumatu klassika...aastakümneid tehtud kook. Sama maitsev kevadel rabarberitega ja praegu ploomidega.
Lubasin lastele teha õunakooki. Lubadus täidetud.
väga hea kook
mu õunakook on seest toores
Segasin kokku nisujahu, küpsetuspulbri, pruuni suhkru 2 muna, Kreeka jogurt, tükeldatud ploomid ja õunad. Katsin kaneeliga. Ning taigna 180'C kuumaõhu fritüüri 40-50 min. Esimene kord tuli välja väga hästi, loodan, et nüüd ka ????
Üli nätske. Panime igaks juhuks ahju kauemaks ja lasime umbes 30 minutit üle- ikka tundub toores.
See oli nii hea
Lihtne õunakook
See Salme Masso retseptil põhinev plaadikook on üks Nami-Nami Pille igapäevasemaid õunakooke. Lihtne teha, odav ja alati maitsev.
Sama kooki võib teha ka rabarbriga, aga siis suurenda veidi suhkrukogust.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.