Kirju koer

Eestis populaarne kaloririkas küpsise-kakao magustoit - suur laste lemmik! Koogi võib mitu päeva või isegi nädalat varem valmis teha ja sügavkülmas hoida.

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g küpsiseid

150 g marmelaadikomme

100 g kvaliteetset võid

2 sl kakaopulbrit

1 sl suhkrut

Valmistamine

Murenda küpsised suurde kaussi (nt pudrunuiaga tampides), sega juurde suhkur ja kakaopulber. Riivi jämeda riiviga juurde või, lisa hakitud marmelaadikommid, sega läbi ja suru ühtlaseks (kui segu on väga kuiv, lisa veidi piima).

Pane toidukilega vooderdatud koogivormi või keera pikaks vorstiks kile sisse.

Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist lõika viiludeks.

Nipid ja soovitused:

  • Võid ka küpsisemassist väikesed kuulikesed vormida ja serveerida Kirju Koera Pallikesi. Need sobiks ka pulgakookide tegemiseks. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

fänn
postitatud 06.05.2009 11:12

mina kasutan sellist kõige suurema sõbra saatest pärit retsepti - 200g võid hõõru väikese suhkruga (suhkru vajadus tegelikult küsitav), lisa purk suhkruga kondenspiima, 2spl päris kakaod (meie mark), ca 400g katki tambitud küpsiseid, ca 300g marmelaaditükke. juba ainult retsepti kirjutamine pani suu vett jooksma....

koogikatsetaja
postitatud 13.08.2009 21:56

mäletan, et vanaema tegi seda kirju koera kooki komeedi kommidest. kas keegi veel on sellisest variandist kuulnud ja oskab teha?

Merli
postitatud 24.08.2009 17:11

mina marmelaaditükke ei lisa, siis parem :)

Liina
postitatud 05.07.2010 16:06

Väga maitsev!

Riina
postitatud 23.07.2010 16:48

Minul jäi selle retsepti puhul 100 gr. võist väheks. Lisasin ca 40 gr.

Liisu
postitatud 06.12.2011 12:38

see on aastaid minu lemmik olnud. :) tavaliselt teen ma ilma marmelaadita. täna kasutasin Fazeri küpsetus kakaod ja see oli liiga mõru. lisasin veel ca kaks tl suhkrut ja see on super. ;)

Dee
postitatud 20.01.2013 11:11

Maitsev ja lihtne valmistada. Kuna ma võid riivida ei viitsinud (enam laisemaks vist enam minna ei saa :D), siis sulatasin või natukese piimaga.

H.
postitatud 20.01.2013 16:54

Meie oleme oma peres teinud niiviisi, et lisaks retseptis nimetatule lisame rosinaid ja sidrunimahla. Mida rohkem sisu (maitsvaid asju), seda mõnusam. Sidruni hapukus on kogu muu magususe kõrval heaks tasakaaluks. Ja või oleme enne sulatanud, lihtsam segada ja vormida. Kirju koeraga on nii, nagu küpsisetordiga - igal perel oma traditsioon ja maitsed.

Anna
postitatud 03.02.2013 19:28

Nii hea

Kätliin
postitatud 24.02.2013 21:47

Ma tegin tosca kooki.......................see oli väga hea

Hexy
postitatud 05.03.2013 09:42

maitsev!

10 aastane
postitatud 22.06.2013 13:56

Tegin ilma emata oma esimese kirjukoera ülimaitsev!

Laps
posted on 24.05.2019 07:46

Sama siin

kirju koer
postitatud 24.06.2013 21:16

Meie purustame küpsised lihtsalt pakki vastu põrandat või tugevat lauda tagudes. Kuna Kalevi küpsiste pakk on tugev on nii kõige lihtsam ja kiirem.

reti
postitatud 15.08.2013 15:46

Mulle maitseb väga

linda
postitatud 31.08.2013 16:31

mis on magusam kui mesi - kirju koer

Usamees
postitatud 10.08.2014 00:44

Ma kasutan kondentspiima asemel kondentskakaod ja lisame erinevaid hakklihamasinast läbilastud pähkleid ka lisaks marmelaaditükkidele. Küpsised laseme ka läbi hakkmasina,nii 1 pakk jmille käsitsi tükkideks murrame. Või sulatame kausis,siis lisame kondentskakao ja peale seda käega segades,küpsisepuru ja marmelaadi,pähklid. Kuna meie peres kõik armastavad seda nn. ISA torti siis teeme harva aga kohe kuhjaga))))))

Mari
postitatud 14.12.2014 17:34

Tuleb kindlasti lisada rummiessentssi ja veits rummiessentssi ka vaat siis on super hea

Foo
postitatud 12.03.2015 11:55

Kasutan ise tavaliselt just seda retsepti. Või sulatan, ning kindlasti lisan mingi tunde järgi sooja piima - ilma selleta jääb kuivapoolne. Küpsised panen 1-2 haaval lõikelauale ja sõidan taignarulliga üle, proovitud variantidest kõige kiirem. Suhkrut võib ka veidi rohkem lisada.

Ups
postitatud 12.04.2015 08:24

Oih ma panin sügavkülma :( kirjukoera. Kas nüüd keerasin untsu

Elsa
postitatud 31.05.2015 13:49

Meie teeme eriti hapude marmelaadidega (vaat tootjat ei mäleta, aga sellised väikesed kangikesed on pakis), siis on magus-hapu hästi tasakaalus. Oleme vahel lisanud ka pähkleid või päevalilleseemneeid.

Sipelgas
postitatud 03.08.2015 13:13

Kuna poes polnud hetkel marmelaadi ostsime meie marmelaadi komme... Võtsime shokolaadi küljest ja viilutasime marmelaadi tükkideks. Tegime valmis ja päris hea tuli.

buck 15
postitatud 07.10.2015 20:53

super kook ma kasutan seda retsepti kogu aeg

Kaare
postitatud 12.11.2015 16:38

Kiidan ka, väga hea!

Kiidan
postitatud 15.04.2017 16:21

Väga hää retsept!

Marara
postitatud 29.09.2017 15:10

Kunagi valmistasin kirjut koera ühest tõsiselt heast retseptist. Kahjuks ei leia seda enam internetist üles ja tookord ei tulnud pähe ka retsepti üles kirjutada. Oma kirju koera sisse pole rosinaid kunagi pannud, kuid marmelaadi ja purustatud šokolaaditükkidega justkui sulab suus!

Pille
posted on 30.09.2017 07:53

Marara, see siin on väga hea klassikaline kirju koer ja rosinaid siin pole.

Namm nämm
postitatud 25.11.2017 16:39

Ülimaitsev aga marmelaadi vist liiga palju

Madis bakler
posted on 03.05.2018 20:52

Maa ales teen seda sõpraka koos ja see tuleb kinlasti maitsev

Sven
posted on 06.10.2018 13:32

See kuidas siin koogiretsepti kirjeldatakse on tegelkult hoopis vastupidi sellele retseptile, mida mina olen aastaid kasutanud. Oma koogi valmistamise saladust mina kahjuks ei jaga!!!

Armon
postitatud 31.12.2018 10:05

Ma sulatan või kas vahet pole

maiasmokk
postitatud 01.02.2019 18:52

ma hakkan kohe neid tegema, loodan et tulevad head

Piret Laasik
postitatud 02.05.2019 08:42

Mainly for a yoga teacher I think it’s fun and

!!!!!!!!
postitatud 04.08.2019 13:37

Üli head