180 g küpsiseid
150 g marmelaadikomme
100 g kvaliteetset võid
2 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut
Murenda küpsised suurde kaussi (nt pudrunuiaga tampides), sega juurde suhkur ja kakaopulber. Riivi jämeda riiviga juurde või, lisa hakitud marmelaadikommid, sega läbi ja suru ühtlaseks (kui segu on väga kuiv, lisa veidi piima).
Pane toidukilega vooderdatud koogivormi või keera pikaks vorstiks kile sisse.
Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist lõika viiludeks.
Pildi tegi Kaare.
mina kasutan sellist kõige suurema sõbra saatest pärit retsepti - 200g võid hõõru väikese suhkruga (suhkru vajadus tegelikult küsitav), lisa purk suhkruga kondenspiima, 2spl päris kakaod (meie mark), ca 400g katki tambitud küpsiseid, ca 300g marmelaaditükke. juba ainult retsepti kirjutamine pani suu vett jooksma....
Miks nii palliu marmelati?
ei koti
mäletan, et vanaema tegi seda kirju koera kooki komeedi kommidest. kas keegi veel on sellisest variandist kuulnud ja oskab teha?
mina marmelaaditükke ei lisa, siis parem :)
Maitse asi.
k.. pe... .
i.. m....
Väga maitsev!
Minul jäi selle retsepti puhul 100 gr. võist väheks. Lisasin ca 40 gr.
see on aastaid minu lemmik olnud. :) tavaliselt teen ma ilma marmelaadita. täna kasutasin Fazeri küpsetus kakaod ja see oli liiga mõru. lisasin veel ca kaks tl suhkrut ja see on super. ;)
Maitsev ja lihtne valmistada. Kuna ma võid riivida ei viitsinud (enam laisemaks vist enam minna ei saa :D), siis sulatasin või natukese piimaga.
Kahjuks sellega tegite suure vea. Järgige siiski retsepti! Kõik on täpselt testitud ja kirja pandud ju.
Meie oleme oma peres teinud niiviisi, et lisaks retseptis nimetatule lisame rosinaid ja sidrunimahla. Mida rohkem sisu (maitsvaid asju), seda mõnusam. Sidruni hapukus on kogu muu magususe kõrval heaks tasakaaluks. Ja või oleme enne sulatanud, lihtsam segada ja vormida. Kirju koeraga on nii, nagu küpsisetordiga - igal perel oma traditsioon ja maitsed.
Nii hea
Ma tegin ka seda kooki, see oli väga hea.
maitsev!
Tegin ilma emata oma esimese kirjukoera ülimaitsev!
Sama siin
Meie purustame küpsised lihtsalt pakki vastu põrandat või tugevat lauda tagudes. Kuna Kalevi küpsiste pakk on tugev on nii kõige lihtsam ja kiirem.
Üli kaval. Proovin ka. ✌????
Mulle maitseb väga
mis on magusam kui mesi - kirju koer
Ma kasutan kondentspiima asemel kondentskakaod ja lisame erinevaid hakklihamasinast läbilastud pähkleid ka lisaks marmelaaditükkidele. Küpsised laseme ka läbi hakkmasina,nii 1 pakk jmille käsitsi tükkideks murrame. Või sulatame kausis,siis lisame kondentskakao ja peale seda käega segades,küpsisepuru ja marmelaadi,pähklid. Kuna meie peres kõik armastavad seda nn. ISA torti siis teeme harva aga kohe kuhjaga))))))
Tuleb kindlasti lisada rummiessentssi ja veits rummiessentssi ka vaat siis on super hea
Kasutan ise tavaliselt just seda retsepti. Või sulatan, ning kindlasti lisan mingi tunde järgi sooja piima - ilma selleta jääb kuivapoolne. Küpsised panen 1-2 haaval lõikelauale ja sõidan taignarulliga üle, proovitud variantidest kõige kiirem. Suhkrut võib ka veidi rohkem lisada.
Oih ma panin sügavkülma :( kirjukoera. Kas nüüd keerasin untsu
Meie teeme eriti hapude marmelaadidega (vaat tootjat ei mäleta, aga sellised väikesed kangikesed on pakis), siis on magus-hapu hästi tasakaalus. Oleme vahel lisanud ka pähkleid või päevalilleseemneeid.
Kuna poes polnud hetkel marmelaadi ostsime meie marmelaadi komme... Võtsime shokolaadi küljest ja viilutasime marmelaadi tükkideks. Tegime valmis ja päris hea tuli.
super kook ma kasutan seda retsepti kogu aeg
Kiidan ka, väga hea!
Väga hää retsept!
Kunagi valmistasin kirjut koera ühest tõsiselt heast retseptist. Kahjuks ei leia seda enam internetist üles ja tookord ei tulnud pähe ka retsepti üles kirjutada. Oma kirju koera sisse pole rosinaid kunagi pannud, kuid marmelaadi ja purustatud šokolaaditükkidega justkui sulab suus!
Marara, see siin on väga hea klassikaline kirju koer ja rosinaid siin pole.
Ülimaitsev aga marmelaadi vist liiga palju
Maa ales teen seda sõpraka koos ja see tuleb kinlasti maitsev
See kuidas siin koogiretsepti kirjeldatakse on tegelkult hoopis vastupidi sellele retseptile, mida mina olen aastaid kasutanud. Oma koogi valmistamise saladust mina kahjuks ei jaga!!!
Ma sulatan või kas vahet pole
Pole mingit vahet. ????
ma hakkan kohe neid tegema, loodan et tulevad head
Mainly for a yoga teacher I think it’s fun and
Üli head
Tilk rummi teeb kirju koera veelgi paremaks :)
See tuli nii hea ja teen kindlasti veel seda
Lemmik!
Vana hea lapsepõlvelemmik! Nüüd meisterdame seda koos oma väikese kokaga :)
Tõesti väga hea, olen teinud selle retsepti järgi korduvalt!
Meie pere lemmik!
Mäletan seda magustoitu noorusajast. Tartus käisin sõbranna perel külas. Aasta oli 1981 kevad. Väga maitsev.
Meeldib väga. MAITSE ON KA VÄGA HÄÄ!:)
Kas või peab sulatama või panema otse kaussi
"Riivi jämeda riiviga juurde või" - ehk siis tavaline külmkapikülm või riivida ja segada küpsiste jms :)
jube halb kes kyll sellist saasta sööb, aga muidu nats soola on kyll vaja
mis sa ajad väga hea on
MINA LISASIN MAASIKAD JA OLI VäGA MAITSEV
See on küll hea aga....
aga…??????
Aga kas sinna võib kondentspiima ka panna seda pruuni ??
Mina proovisin seda retsepti ja minule ja mu perele väga meeldis.
Maitsev
I love the recipe!
Kirju koer
Eestis populaarne kaloririkas küpsise-kakao magustoit - suur laste lemmik! Koogi võib mitu päeva või isegi nädalat varem valmis teha ja sügavkülmas hoida.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.