Kirju koer

Eestis populaarne kaloririkas küpsise-kakao magustoit - suur laste lemmik! Koogi võib mitu päeva või isegi nädalat varem valmis teha ja sügavkülmas hoida.

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g küpsiseid

150 g marmelaadikomme

100 g kvaliteetset võid

2 sl kakaopulbrit

1 sl suhkrut

Valmistamine

Murenda küpsised suurde kaussi (nt pudrunuiaga tampides), sega juurde suhkur ja kakaopulber. Riivi jämeda riiviga juurde või, lisa hakitud marmelaadikommid, sega läbi ja suru ühtlaseks (kui segu on väga kuiv, lisa veidi piima).

Pane toidukilega vooderdatud koogivormi või keera pikaks vorstiks kile sisse.

Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist lõika viiludeks.

Nipid ja soovitused:

  • Võid ka küpsisemassist väikesed kuulikesed vormida ja serveerida Kirju Koera Pallikesi. Need sobiks ka pulgakookide tegemiseks. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

fänn
postitatud 06.05.2009 11:12

mina kasutan sellist kõige suurema sõbra saatest pärit retsepti - 200g võid hõõru väikese suhkruga (suhkru vajadus tegelikult küsitav), lisa purk suhkruga kondenspiima, 2spl päris kakaod (meie mark), ca 400g katki tambitud küpsiseid, ca 300g marmelaaditükke. juba ainult retsepti kirjutamine pani suu vett jooksma....

Lisete plado
postitatud 13.05.2024 18:11

Miks nii palliu marmelati?

YUMMY
postitatud 21.09.2024 14:11

ei koti

koogikatsetaja
postitatud 13.08.2009 21:56

mäletan, et vanaema tegi seda kirju koera kooki komeedi kommidest. kas keegi veel on sellisest variandist kuulnud ja oskab teha?

Merli
postitatud 24.08.2009 17:11

mina marmelaaditükke ei lisa, siis parem :)

Maalt ja hobusega
postitatud 05.12.2023 19:17

Maitse asi.

k
postitatud 21.09.2024 14:13

k.. pe... .

horny
postitatud 07.10.2024 14:17

i.. m....

Liina
postitatud 05.07.2010 16:06

Väga maitsev!

Riina
postitatud 23.07.2010 16:48

Minul jäi selle retsepti puhul 100 gr. võist väheks. Lisasin ca 40 gr.

Liisu
postitatud 06.12.2011 12:38

see on aastaid minu lemmik olnud. :) tavaliselt teen ma ilma marmelaadita. täna kasutasin Fazeri küpsetus kakaod ja see oli liiga mõru. lisasin veel ca kaks tl suhkrut ja see on super. ;)

Dee
postitatud 20.01.2013 11:11

Maitsev ja lihtne valmistada. Kuna ma võid riivida ei viitsinud (enam laisemaks vist enam minna ei saa :D), siis sulatasin või natukese piimaga.

Jan
postitatud 14.04.2023 20:23

Kahjuks sellega tegite suure vea. Järgige siiski retsepti! Kõik on täpselt testitud ja kirja pandud ju.

H.
postitatud 20.01.2013 16:54

Meie oleme oma peres teinud niiviisi, et lisaks retseptis nimetatule lisame rosinaid ja sidrunimahla. Mida rohkem sisu (maitsvaid asju), seda mõnusam. Sidruni hapukus on kogu muu magususe kõrval heaks tasakaaluks. Ja või oleme enne sulatanud, lihtsam segada ja vormida. Kirju koeraga on nii, nagu küpsisetordiga - igal perel oma traditsioon ja maitsed.

Anna
postitatud 03.02.2013 19:28

Nii hea

Kätliin
postitatud 24.02.2013 21:47

Ma tegin ka seda kooki, see oli väga hea.

Hexy
postitatud 05.03.2013 09:42

maitsev!

10 aastane
postitatud 22.06.2013 13:56

Tegin ilma emata oma esimese kirjukoera ülimaitsev!

Laps
postitatud 24.05.2019 07:46

Sama siin

kirju koer
postitatud 24.06.2013 21:16

Meie purustame küpsised lihtsalt pakki vastu põrandat või tugevat lauda tagudes. Kuna Kalevi küpsiste pakk on tugev on nii kõige lihtsam ja kiirem.

Piparkoogike
postitatud 17.12.2024 22:44

Üli kaval. Proovin ka. ✌????

reti
postitatud 15.08.2013 15:46

Mulle maitseb väga

linda
postitatud 31.08.2013 16:31

mis on magusam kui mesi - kirju koer

Usamees
postitatud 10.08.2014 00:44

Ma kasutan kondentspiima asemel kondentskakaod ja lisame erinevaid hakklihamasinast läbilastud pähkleid ka lisaks marmelaaditükkidele. Küpsised laseme ka läbi hakkmasina,nii 1 pakk jmille käsitsi tükkideks murrame. Või sulatame kausis,siis lisame kondentskakao ja peale seda käega segades,küpsisepuru ja marmelaadi,pähklid. Kuna meie peres kõik armastavad seda nn. ISA torti siis teeme harva aga kohe kuhjaga))))))

Mari
postitatud 14.12.2014 17:34

Tuleb kindlasti lisada rummiessentssi ja veits rummiessentssi ka vaat siis on super hea

Foo
postitatud 12.03.2015 11:55

Kasutan ise tavaliselt just seda retsepti. Või sulatan, ning kindlasti lisan mingi tunde järgi sooja piima - ilma selleta jääb kuivapoolne. Küpsised panen 1-2 haaval lõikelauale ja sõidan taignarulliga üle, proovitud variantidest kõige kiirem. Suhkrut võib ka veidi rohkem lisada.

Ups
postitatud 12.04.2015 08:24

Oih ma panin sügavkülma :( kirjukoera. Kas nüüd keerasin untsu

Elsa
postitatud 31.05.2015 13:49

Meie teeme eriti hapude marmelaadidega (vaat tootjat ei mäleta, aga sellised väikesed kangikesed on pakis), siis on magus-hapu hästi tasakaalus. Oleme vahel lisanud ka pähkleid või päevalilleseemneeid.

Sipelgas
postitatud 03.08.2015 13:13

Kuna poes polnud hetkel marmelaadi ostsime meie marmelaadi komme... Võtsime shokolaadi küljest ja viilutasime marmelaadi tükkideks. Tegime valmis ja päris hea tuli.

buck 15
postitatud 07.10.2015 20:53

super kook ma kasutan seda retsepti kogu aeg

Kaare
postitatud 12.11.2015 16:38

Kiidan ka, väga hea!

Kiidan
postitatud 15.04.2017 16:21

Väga hää retsept!

Marara
postitatud 29.09.2017 15:10

Kunagi valmistasin kirjut koera ühest tõsiselt heast retseptist. Kahjuks ei leia seda enam internetist üles ja tookord ei tulnud pähe ka retsepti üles kirjutada. Oma kirju koera sisse pole rosinaid kunagi pannud, kuid marmelaadi ja purustatud šokolaaditükkidega justkui sulab suus!

Pille
postitatud 30.09.2017 07:53

Marara, see siin on väga hea klassikaline kirju koer ja rosinaid siin pole.

Namm nämm
postitatud 25.11.2017 16:39

Ülimaitsev aga marmelaadi vist liiga palju

Madis bakler
postitatud 03.05.2018 20:52

Maa ales teen seda sõpraka koos ja see tuleb kinlasti maitsev

Sven
postitatud 06.10.2018 13:32

See kuidas siin koogiretsepti kirjeldatakse on tegelkult hoopis vastupidi sellele retseptile, mida mina olen aastaid kasutanud. Oma koogi valmistamise saladust mina kahjuks ei jaga!!!

Armon
postitatud 31.12.2018 10:05

Ma sulatan või kas vahet pole

Rex
postitatud 10.09.2020 12:35

Pole mingit vahet. ????

maiasmokk
postitatud 01.02.2019 18:52

ma hakkan kohe neid tegema, loodan et tulevad head

Piret Laasik
postitatud 02.05.2019 08:42

Mainly for a yoga teacher I think it’s fun and

!!!!!!!!
postitatud 04.08.2019 13:37

Üli head

Siiri
postitatud 17.11.2019 20:15

Tilk rummi teeb kirju koera veelgi paremaks :)

Pille
postitatud 27.12.2019 18:43

See tuli nii hea ja teen kindlasti veel seda

Maalt ja hobusega
postitatud 18.03.2020 15:42

Lemmik!

Kreebi
postitatud 26.04.2020 19:40

Vana hea lapsepõlvelemmik! Nüüd meisterdame seda koos oma väikese kokaga :)

Reet Nurk
postitatud 27.04.2020 12:26

Tõesti väga hea, olen teinud selle retsepti järgi korduvalt!

Silvi Kall
postitatud 27.04.2020 16:21

Meie pere lemmik!

Taimi Kalda
postitatud 30.04.2020 13:30

Mäletan seda magustoitu noorusajast. Tartus käisin sõbranna perel külas. Aasta oli 1981 kevad. Väga maitsev.

Sandra Kask
postitatud 19.07.2020 13:21

Meeldib väga. MAITSE ON KA VÄGA HÄÄ!:)


postitatud 07.12.2020 17:24

Kas või peab sulatama või panema otse kaussi

Pille
postitatud 07.12.2020 18:03

"Riivi jämeda riiviga juurde või" - ehk siis tavaline külmkapikülm või riivida ja segada küpsiste jms :)

n
postitatud 30.04.2021 13:01

jube halb kes kyll sellist saasta sööb, aga muidu nats soola on kyll vaja

h
postitatud 26.03.2024 16:33

mis sa ajad väga hea on

Karolin
postitatud 21.10.2021 17:29

MINA LISASIN MAASIKAD JA OLI VäGA MAITSEV

Anna
postitatud 08.04.2023 20:44

See on küll hea aga....

karu
postitatud 24.04.2024 23:34

aga…??????

Raina
postitatud 25.05.2024 12:41

Aga kas sinna võib kondentspiima ka panna seda pruuni ??

Kristin ots
postitatud 29.07.2024 23:05

Mina proovisin seda retsepti ja minule ja mu perele väga meeldis.

Anonüümne
postitatud 16.08.2024 17:11

Maitsev

David
postitatud 18.11.2024 01:36

I love the recipe!