450 g kailaankapsast (gai lan) või brokoliinit
1,5 sl toiduõli
5 kergelt muljutud küüslauguküünt
4 sl köögiviljapuljongit
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
2,5 cm jupp ingverijuurt
3 sl austrikastet
0,5 tl seesamiõli
Koori küüslauguküüned ja mulju neid kergelt, aga jäta terveks. Lõika ingverijuur 3 mm paksusteks seibideks. Sega väikeses kausis puljong ning riisivein (kui kasutad).
Kui kasutad kailaankapsast, siis lõika sellel juurepoolsest otsast u 2,5 cm jupp maha, siis eralda lehed üksteisest. Kui kasutad tavalist spargelkapsast, siis lõika see õisikuteks. Kui kasutad brokoliinit (broccolini, fotol), siis trimmi varreotsad.
Kuumuta suurel prae- või vokkpannil 1 sl õli keskmisel kuumusel. Kui õli on soe, lisa küüslauguküüned ja prae need ümberringi kuldseks. Ära liigselt pruunista, sest siis muutub küüslauk kibedaks.
Tõsta kuumust, lisa ingveriseibid ja prae 30 sekundit. Lisa kapsas ning kuumuta kergelt segades u 30 sekundit, kuni kõik kapsalehed või -õisikud on küüslaugu-ingveriõliga koos.
Kalla pannile puljongisegu ning kata pann kohe hoolikalt kaanega. Alanda kuumust ning auruta köögivilju 3-4 minutit, et varreosad pehmeneksid (kontrolli küpsust terava noaga).
Tõsta köögiviljad serveerimisalusele, aga vedelik jäta pannile. Lisa pannile austrikaste ja seesamiõli ning kuumuta tugeval kuumusel minut aega. Kalla saadud kaste köögiviljadele ja serveeri.
Mugandatud siit, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Kailaankapsas või brokoliini austrikastmega
See roog jääb eriti hõrk noore kailaankapsaga (gai lan), aga kuna seda tuntud Hiina köögivilja meil ei liigu, siis võib kasutada ka spargelkapsast.