Õllene brüleekreem

Tuntud koka Dmitri Haljukovi (restoran Cru, Tallinn) põnev magustoit.

Kogus
16 portsjonit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 ml käsitööõlut (Ale või IPA)

500 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

400 g munakollaseid (u 20 muna)

350 g suhkrut

10 g želatiini

Brüleekihi jaoks:

suhkrut karamelli põletamiseks

Valmistamine

Sega kuuma vee kohale asetatud kausis kokku vahukoor, munakollased ja suhkur, siis sega juurde õli. Kuumuta segu vesivannil, kuni see pakseneb jogurtitaoliseks massiks. Seejärel lisa külmas vees leotatud želatiin. Sega ühtlaseks ja vala läbi sõela vormidesse.

Pane vormid külmkappi tahenema ja lase neil jahedas kuni 4 tundi tarretuda. 

Enne serveerimist kata magustoit suhkrukihiga ning põleta suhkur põletiga või ahjus grillrežiimil õrnalt karamelliks. 

Retsept ilmus raamatus "Tänapäevane eesti köök" (Varrak, 2018)

LISA KOMMENTAAR