Liège vahvlid

Liège vahvlid (Gaufre de Liège) ehk Belgia vahvlid pärlsuhkruga on tuntud Brüsseli vahvlitest magusamad. Sobivad hästi nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 pakike kuivpärmi

1,8 dl käesooja vett

3 sl suhkrut

0,25 tl soola

575 g nisujahu

6 muna

450 g toasooja pehmet võid

5 dl pärlsuhkrut

Valmistamine

Sega kausis kuivpärm, vesi, suhkur ja sool ning lase 15 minutit seista. 

Pane jahu suurde kaussi, tee keskele süvend. Kalla süvendisse pärmisegu ning siis sõtku see jahu hulka. Lisa ükshaaval ja tainast edasi sõtkudes munad, seejärel umbes 2 supilusikatäie kaupa pehme või. Sega tainas hoolega läbi, siis lase kausis soojas kohas kahekordseks kerkida. 

Sega õrnalt juurde pärlsuhkur, siis lase tainal 15 minutit puhata.

Kuumuta vahvlirauad, siis pintselda võiga ning alusta küpsetamist. Arvesta umbes 50 ml ehk 3 supilusikatäit tainast vahvli kohta ning küpseta 3-5 minutit, kuni vahvlid on kenasti kuldsed. Liège vahvlid on väikesed suupistevahvlid, mitte suured!!

Serveeri Belgia vahvleid soojalt või toatemperatuuril.

Loe veel:

Retsepti jagas ja pildi tegi Laura Laanjärv, algretsept on Genius Kitchen blogist.

LISA KOMMENTAAR

Diana
postitatud 22.01.2020 15:30

Minu maitse järgi liiga rasvased.

Annika
postitatud 10.06.2020 16:58

Tere, kas selle retsepti järgi on võimalik ka mullivahvleid teha.