1 pakike kuivpärmi
1,8 dl käesooja vett
3 sl suhkrut
0,25 tl soola
575 g nisujahu
6 muna
450 g toasooja pehmet võid
5 dl pärlsuhkrut
Sega kausis kuivpärm, vesi, suhkur ja sool ning lase 15 minutit seista.
Pane jahu suurde kaussi, tee keskele süvend. Kalla süvendisse pärmisegu ning siis sõtku see jahu hulka. Lisa ükshaaval ja tainast edasi sõtkudes munad, seejärel umbes 2 supilusikatäie kaupa pehme või. Sega tainas hoolega läbi, siis lase kausis soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sega õrnalt juurde pärlsuhkur, siis lase tainal 15 minutit puhata.
Kuumuta vahvlirauad, siis pintselda võiga ning alusta küpsetamist. Arvesta umbes 50 ml ehk 3 supilusikatäit tainast vahvli kohta ning küpseta 3-5 minutit, kuni vahvlid on kenasti kuldsed. Liège vahvlid on väikesed suupistevahvlid, mitte suured!!
Serveeri Belgia vahvleid soojalt või toatemperatuuril.
Retsepti jagas ja pildi tegi Laura Laanjärv, algretsept on Genius Kitchen blogist.
Liège vahvlid
Liège vahvlid (Gaufre de Liège) ehk Belgia vahvlid pärlsuhkruga on tuntud Brüsseli vahvlitest magusamad. Sobivad hästi nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks.